Новий молодіжний проект стартував на Чернігівщині

Посилити організаційні та професійні здібності молодих лідерів брати на себе активну роль в просуванні відкритого громадянського суспільства на Чернігівщині – таку мету має представлений новий проект громадської організації «Чернігівський Центр Прав Людини». Експерти проекту розповіли про заплановану діяльність на прес-конференції, яка пройшла 11 вересня 2013 року в експертному клубі «Чиста Політика».
У своєму виступі керівник проекту Сергій Нестеренко відзначив, що діяльність проекту охопить всі райони Чернігівської області і саме в розвитку активної громадянської позиції молоді і полягає суть проекту.
Олексій Француз, експерт проекту, пояснив чому саме було обрано такі методи активізації молоді як дистанційне навчання через Інтернет та серії тренінгів, а також обмін досвідом. Адже залучаючи молодь, ми повинні думати на крок вперед і вже зараз використовувати ті технології, які на сьогодні ще є досить новими, але завтра стануть простим сьогоденням.
В чому полягає суть дистанційного навчання розповів присутнім Олександр Дрозд, експерт з інформаційно-комунікаційних технологій: «Це не просто наявність освітньої інформації на сайті, а поетапне навчання, яке проводиться відповідним викладачем і розроблено на основі методики викладання певного курсу».
Підсумовуючи, керівник Чернігівського Центру Прав Людини Олександр Підгорний зазначив, що даний проект є лише початком у довгостроковій перспективі розвитку молодіжного руху як на Чернігівщині, так і в Україні. І практичний досвід Естонії у цій сфері допоможе нашій молоді успішно розвиватись та інтегруватись у європейську спільноту.
Діяльність проходить за підтримки МЗС Республіки Естонія.