The New York Times: Путін припустився найбільшої помилки у кар’єрі, яка коштуватиме йому України

путяплакса“Українці мають значно сильніше почуття власної ідентичності, ніж думають росіяни”

Аналітик Королівського інституту міжнародних відносин Джон Лаф в інтерв’ю The New York Times назвав тиск Росії на Україну у справі підписання угоди про асоціацію останньої з Європейським Союзом – найбільшою помилкою президента РФ Володимира Путіна.

Британський аналітик вважає, що Путін програв, оскільки поводився так, як завжди щодо України, тобто емоційно, без раціонального аналізу.

“Він намагався залякати українців, змусити їх піти на поступки, а це виявилося контрпродуктивним кроком. Помилка росіян, та Путіна зокрема, випливає з того, що росіянам здається, що українці – такі самі люди, як і вони, що вони реагуватимуть ідентично. Натомість, Україна є інакшою, ніж Росія, і що більше Москва буде на неї тиснути, то більше ці відмінності поглиблюватимуться”, – акцентує Лаф.

За його словами, що українці мають значно сильніше почуття власної ідентичності, ніж думають росіяни, Україна є також значно ефективнішою у балансуванні між Європою та Росією.

“Росіяни помиляються також, коли думають, що Янукович погано розуміє власні інтереси. Крім того, поділ на начебто проросійський схід та проукраїнський захід є менш глибоким, ніж це часто видається. Як наслідок, асоціація України з ЄС означатиме геостратегічні зміни у Східній Європі та одну з найбільших, “можливо найбільшу” помилку у кар’єрі Путіна. Принаймні, він міг не чинити тиску на Україну, і спробувати переконати її у тому, що виконання положень угоди про асоціацію вимагатиме серйозних жертв”, – переконує експерт.

Натомість, Янукович обрав Європу, а не Росію, через свій “страх опинитися в обіймах Великої Русі”, тому що він не хоче опинитися “у ролі васала при дворі царя”, додає Лаф.

“Якби цієї загрози не було, то Україна ще довго балансувала б між Брюсселем та Москвою, – резюмує аналітик. – А так Янукович був змушений прийняти рішення”.

ipress.ua

1 Kommentar

  1. Путин проиграл Грузию, Молдавию, Латвию, Литву, Эстонию, теперь уже и Украину. Внешняя политика России это полный провал. А российская пропаганда чего стоит, невозможно без смеха читать, каждый день свежий анекдот. Комментарии Глазьева настоящий бред, а чего стоят СМИ “Вхождение нынешнего украинского государства в такую Европу означает присоединение к европейским антихристианским нормам и законам, распространение их на территорию нынешней Украины, – писало издание “Сегодня.Ру”. -То есть это означает соучастие в построении царства антихриста” “А наследует ему, воссоединив украинские церкви, расстрига Денисенко [глава УПЦ КП Филарет], которому его Хозяин, похоже, отвел на это столько лет жизни, сколько понадобится” То есть ЕС царство Антихриста, а “Хозяин” раздаёт бессмертие за вступление в ЕС. И такой вот бред льётся со экранов телевизоров и печатается в газетах. Это же полный провал в пропаганде, по степени невменяемости соперничающий с арестами в Северной Корее за “недостаточное выражение скорби” по умершему главе компартии.

    Знаете что? Да здравствует Путин – главный евроинтегратор Украины)) Если бы не он, ассоциация была бы ещё очень нескоро. Никто не сделал для нас украинцев столько, сколько Путин. Бред в СМИ, агрессия, пренебрежение, “Малороссия”, торговые войны даже из либералов и умеренных пророссийских элементов сделали уверенных украинских националистов. Скорее всего Путин тайный агент Киева, другому объяснению его действия не поддаются)

Kommentare sind deaktiviert.