Для київських студентів проведуть Урок пам’яті про Голодомор 1932—1933 років

завантаженняНапередодні відзначення Дня пам’яті жертв Голодомору для студентів вищих навчальних закладів проведуть «Урок пам’яті». Півсотні студентів прослухають 45-хвилинну лекцію та дізнаються про історію Голодомору, маловідомі архівні документи.

21 листопада, 14:00, Національний музей «Меморіал жертв Голодоморів в Україні», м. Київ, вул. Лаврська, 3

Урок пам’яті проводитиме відомий дослідник архівів спецслужб, кандидат історичних наук, науковий співробітник Центру досліджень визвольного руху Олександр Іщук,  волонтер Громадського комітету із вшанування пам’яті жертв Голодомору —геноциду 1932—1933 років в Україні.

 Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Громадський комітет із вшанування пам’яті жертв Голодомору, створений у 2010 році, організовує пам’яті заходи.

23 листопада — Всенародний день пам’яті. В усіх обласних центрах, 32 країнах світу, у селах та містечках в цю суботу, 23 листопада, українці прийдуть до пам’ятних знаків жертвам геноциду та запалять свічки в пам’ять мільйонів вбитих голодом. У Києві о 14:00 від ст. м. Арсенальна розпочнеться спільна хода до Національного меморіалу Голодомору; з 15:00 — пам’ятні заходи біля  Національного меморіалу Голодомору; о 16:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Початок акції «Запали свічку пам’яті».

До складу Комітету увійшли знакові постаті в громадському, мистецькому та духовному житті, історики та представники академічних устано