Міністерство оборони лишає 3 тисячі людей напризволяще

Мова йде про військове містечко Макарів-1, що восени минулого року отримало цивільний статус і назву смт. Городок Радомишльського району Житомирської області.

Попри наданий цивільний статус, власником всього майна і землі лишилось Міністерство оборони України. Заручником цієї ситуації став військовий лазарет – лікарня, що забезпечувала повноцінне лікування 3-ох тисячне населення містечка. Міноборони відмовилось передавати її у власність новоствореної селищної ради містечка, покидаючи напризволяще його мешканців, що вимушені будуть діставатися до найближчої лікарні за 30 км у місті Радомишль, куди транспорт ходить лише 4 рази на день і то – лишень до обіду.

На разі відомо лиш про рішення залишити на місці лазарету амбулаторії із обмеженим штатом, що так-сяк має забезпечити потреби городчан. Але якщо офіційно лазарет працює тільки до 30 листопада, то чи існуватиме з грудня амбулаторія – велике питання. Особливо, враховуючи що вже зараз триває вивіз з лазарету медичного обладнання і реманенту, яке міноборони лишає у своїй власності, та за найбанальнішими медичними справами, як-то здача аналізів крові, потрібно їхати в Радомишль. Втім, у районній лікарні не надто раді бачити нових пацієнтів. Наприклад, лікарняне отримати вже не можливо ні в доживаючому останні дні лазареті містечка, ні в райцентрі.

Невідомо, чи знайдуться гроші у невеликого, і без того бідного бюджету Радомишля утримувати вже з грудня нову амбулаторію, а також чи залишиться в ній необхідне обладнання, яке Міноборони відмовляється передавати громаді.

Ці питання продовжують турбувати громаду Городку, та відповіді не знає ніхто.

З вірою в краще, ми звертаємось до Міністра оборони України з вимогою припинити вивіз медичного обладнання і гарантувати подальшу вчасну і повноцінну роботу лазарету у вигляді амбулаторії!

Небайдужі мешканці смт.Городок.

Просимо Вас зателефонувати по наведеним нижче телефонам і спитати, чому Міністерству оборони начхати на 3000 мешканців на разі «напіввійськового» містечка:
Приймальня Міністра оборони України Лєбєдєва Павла Валентиновича: 044 226-20-15
Департамент соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України : 044 489-35-20
Відділ розгляду звернень та прийому громадян: (044) 253-89-31, (044) 253-11-56, (044) 253-04-71
Приймальня депутата Партії регіонів Віталія Журавського, вибраного на цьому окрузі: (044) 255-34-41