Офіціоз: “Прокуратура розпочала розслідування за фактом втручання у діяльність співробітників СБУ”

 Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження та розпочала досудове розслідування за заявою співробітників СБУ щодо інциденту із службовим автомобілем відомства на Європейській площі.

Відомості про вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 1 ст. 343 КК України – Втручання в діяльність співробітників правоохоронних органів з метою перешкоджання їхньої  діяльності та ч. 2 ст. 345 КК України – Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

Встановлено, що ввечері 25 листопада група осіб на чолі з народними депутатами України скоїли напад на службовий автомобіль Служби безпеки України, припаркований біля Європейській площі.

В автомобілі перебували співробітники, які згідно з чинним законодавством виконували завдання із забезпечення антитерористичної  безпеки під час масових заходів.

У ході сутички невідомі особи за безпосередньої участі окремих народних депутатів почали розхитувати автомобіль, намагаючись його перекинути, та бити у ньому вікна.

Проникнувши до салону службової автівки, нападники заволоділи спецтехнікою, а також завдали співробітникам СБУ тілесних ушкоджень, застосувавши при цьому сльозогінний газ.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.

Досудове розслідування здійснює слідче управління прокуратури Києва.

Прес-служба прокуратури міста Києва