Правозахисники притягнуть до відповідальності організаторів мітингів за участю школярів

1452372_760093200673918_894888187_n8 листопада об 11 год. 00 хв. в інформаційному агентстві Інтерфакс відбудеться прес-конференція, присвячена поданню першого в Україні судового позову про притягнення державного органу до відповідальності за примушення дітей брати участь в мітингах.

Ініціатори прес-конференції стверджують, що близько п’яти тисяч дітей були зняті з уроків, щоб стати «масовкою» у заході, організованому для підвищення рейтингу провладної партії в Луганську. І запевняють, що такі дії школи на управління освіти є прямим порушенням права на свободу мирних зборів та свободу висловлення поглядів.

Чи матиме позов перспективу в українських судах? Яку відповідальність має понести держава за примус дітей до участі у мітингах? В яку суму обійдуться українцям подібні порушення прав людини? Ці та інші питання під час прес-конференції обговорять:

Костянтин Реуцький, голова правління Правозахисного центру «Поступ» та один з батьків, якого обурили такі дії навчального закладу

Олександра Дворецька, правозахисник, керівник Кримського правозахисного центру «Дія», представлятиме інтереси батьків в українських судах

Михайло Тарахкало, директор зі стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини

Експертну підтримку в підготовці позову безкоштовно надає юридична кампанія Astapov Lawyers.

Справа підтримується Фондом стратегічних справ Української Гельсінської спілки з прав людини.
Інформаційний супровід надає Центр інформації про права людини за підтримки Фонду прав людини Королівства Нідерландів.

Подія у Фейсбуці – ТУТ