Студенти ще двох університетів оголосили страйк

Українська Правда

1463709_669139806452877_1926150150_nСтуденти Національного університету “Києво-Могилянська академія” оголосили про початок страйку 26 листопада об 11:30, написала у своєму Facebook Вікторія Сюмар.
Вони мають намір пройти маршем від будівлі академії до університету імені Тараса Шевченка для пошуку підтримки студентів інших вишів.

Уже в понеділок увечері до двох тисяч студентів з різних київських вищих навчальних закладів організували “студентський Євромайдан”.

Крім того, про страйк оголосили студенти Ужгородського національного університету.

Відповідні повідомлення розміщено в групах, створених в соціальних мережах Facebook та “ВКонтакте”.

“Хочеш бути частиною Євросоюзу? Хочеш боротись за своє майбутнє? Не сиди на дивані і не чекай щастя з неба! Інші міста вже вийшли, тепер і наша черга!.. Коли почуєш звуки рупору біля свого університету, виходь і підтримай євроінтеграційний напрямок України!”, – закликають організатори груп.

Акції протесту і мітинги розпочалися в Україні 21 листопада після ухвалення Кабміном розпорядження про призупинення підготовки до укладення угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше У понеділок, 25 листопада, в Івано-Франківську студенти оголосили про безстроковий страйк.

“Ми розпочинаємо безстроковий студентський страйк в Івано-Франківську“, – повідомив один з організаторів Євромайдану Максим Кицюк на вечірньому загальноміському віче, зачитуючи резолюцію, прийняту сьогодні студентами.