#Євромайдан Теребовля. З фракції регіонів виходять депутати райради

Прапор Євросоюзу встановили на адмінбудинку райради в Теребовлі, що на Тернопіллі.

Таке рішення Теребовлянська районна рада ухвалила ще 3 грудня на позачерговій сесії. Тоді ж депутати прийняли  заяву щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. У цьому документі вони висловили обурення з приводу “розгону” мирного мітингу на Майдані Незалежності в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року.  Заяву ухвалили  одноголосно, повідомляє сайт Теребовлянської райради.

Також голова районної ради Василь Попко оголосив, що на його ім’я надійшли заяви від депутатів районної ради С.Зелінської , яка склала з себе повноваження голови фракції Партії регіонів, Ю.Дзюбана., С.Никеруя, П.Майовського, С.Трояна (співвласник “Микулинецького Бровара” – прим.), В.Турчиняка, С.Грода, Р.Войнаровського, М.Михайлюка,  які оголосили про свій вихід з фракції Партії регіонів.

Після оголошення  закриття сесії перед адмінбудинком райради відбулося народне віче. На ньому створили Теребовлянський районний комітет національного спротиву.

Нагадаємо, вивісити прапори Євросоюзу на адмінбудинках Тернополя розпорядився і міський голова Тернополя Сергій Надал.

Подаємо повний текст рішення Теребовлянської райради «Про суспільно-політичну ситуацію Україні»

Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в Україні, висловлюючи думку територіальної громади Теребовлянщини, керуючись Конституцією України та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»

Теребовлянська районна рада

ВИРІШИЛА:

1. Прийняти заяву депутатів Теребовлянської районної ради щодо суспільно-політично ситуації в Україні.

2. Звернутися до Президента України та Прем’єр-міністра України з вимогою подати у відставку.

3. Звернутися до членів Партії регіонів із закликом про вихід з партії.

4. Зобов’язати працівників державних органів влади забрати зі службових приміщень портрети Віктора Януковича.

5. Звернутися до батьків, дружин та дітей працівників силових структур з проханням застереження їх щодо недопущення неправомірних дій відносно своїх співвітчизників під час проведення мирних акцій протестів.

6. Координувати дії місцевих рад району щодо організації виїзду представників територіальних громад району до м. Києва.

7. Звернутися до засобів масової інформації району щодо оперативного висвітлення подій та ситуації, яка склалася на території району та в Україні загалом.

8. Встановити на адмінбудівлі Теребовлянської районної ради прапор Європейського Союзу.

9. Текст рішення та заяви надіслати Президенту України        Януковичу В.Ф., Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України, Міністерству внутрішніх справ України, офіційним представництвам країн – членів Європейського Союзу, уряду Сполучених Штатів Америки в Україні та оприлюднити в засобах масової інформації.

Голова районної ради  В.Попко

Джерело

1 Kommentar

  1. Молодці, земляки! А як запалювали студенти з Теребовлянського культпросвітнього на Майдані в Тернополі! Ні з ким не зрівняти.

Kommentare sind deaktiviert.