#євромайдан: Паніка а-ля Lucas – включайте мізки

Сьогодні зранку соцмережі повняться перепостами кількох публікацій, які базуються на твітах з аккаунту редактора The Economist Edward Lucas

Посилання на них давати не буду, їх і без мене вистачає, знайти не важко.

Перепости супроводжуються панічними коментарями:

Andrey Kabanets якщо це правда – це буде катастрофа!

Viktor Ostafeychuk державна зрада

і т.д., таких коментарів багато, і ці – чи не найм’якіші. Усі розшукувати не буду, нема сенсу.

Так от.

Перш, ніж включати емоції, давайте включимо мозок.

А мозок має сказати нам наступне:

1. Ці твiти для журналіста такого рівня дуже не характерні. Одна лише теза про “стурбовані західні уряди” вже вартує посмішки. Адже уряди про свою стурбованість повідомляють не  редактору ЗМІ через неназвані джерела.
Що є справжньою причиною тих твітів (зламаний акк, підроблений акк, гроші або великі гроші :)) –  наразі неважливо. Важливо те, що повідомлення НЕ виглядають як надійне джерело.

2.НАВІТЬ якщо громадянин Янукович десь поставив свій автограф – хіба це новина? Кілька днів ми читаємо новини, що він бовтається між різними країнами в надії позичити десь грошей. Собі, не нам. То чому якесь повідомлення, що йому (ймовірно) вдалося з кимось щось перетерти виглядає несподіванкою? Чому дивує? Чому обурює?
Про переліт в Сочі було відомо ще вчора. Які інтереси він здав раптово порівняно із тим, що від нього було очікуваним?

3. Наша спільна вимога, наша зрозуміла усім і чітка мета (нарешті!) – відставка самого Януковича та його оточення. То яку ціну має його автограф саме зараз? Ми чітко оголосили, що громадяни України розпочали відставку Януковача ще 29-го листопада. Не важливо, який саме інструмент допоможе нам цю вимогу здійснити. Але ми це зробимо.
То які політичні та правові наслідки може мати підпис людини, яка знаходиться у процесі відставки і яку народ України на жодні міжнародні угоди не вповноважував?

Отже, навіть якщо громадянин Янукович десь щось підписав – це має лише додатково змобілізувати громадян на виконання визначеної мети – відставки.
І пам’ятайте, – стони типу “все, у нас буде друга Білорусь” або “нас злили тайожному союзу” – це психологічні провокації, спрямовані проти всезагальної мобілізації.
Не звертаємо уваги. І вирушаймо на Майдан!

Автор: Людмила Ямщикова

П.С. Це – війна проти України. Поки що – інформаційна.

 

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

3 Kommentare

  1. Дорогие, Путин может нам и не лучший друг, но он совсем не так глуп что бы покупать проблему, да еще и за деньги. Лучшее что он мог сказать, так это что на подобии: усмири народ, потом поговорим.))))) Пожалуйста не волнуйтесь.)))

Kommentare sind deaktiviert.