Прокурору у справі “васильківських псевдотерористів” у суді відібрало мову

Христина Бевз запитує у прокурора, чи він і справді вважає, що її чоловік має сидіти 9 років
Христина Бевз запитує у прокурора, чи він і справді вважає, що її чоловік має сидіти 9 років

Сьогодні відбулося передостаннє (на останньому буде буде виголошено вирок) засідання Києво-Святошинського суду у справі т.зв. “васильківських [псевдо]терористів“, увесь “тероризм” яких, на думку обвинувачення, полягає у нібито намірі нібито зруйнувати нібито саморобною бомбою (“нібито” – бо в суді ніхто ту “бомбу” не бачив, її знищила особливо винахідлива “експертиза“) пам’ятник лєніну, рішення щодо демонтування якого було прийнято за півроку до міфічного теракту, про що звинуваченим було відомо.

Закінчилися судові дебати. Вислухавши промови обвинувачених та захисту, якими  було, очевидно принаймні для публіки, показано всю абсурдність звинувачення, прокурор просто відмовився від права на репліку. Іншими словами – не знайшов, що заперечити, як прокоментувати. На думку автора, це є вельми характеристичним, як для прокурора, так і для самої справи.

 Після формального завершення засідання, після останніх промов підсудних Сергія Бевза та Володимира Шпари, які категорично заперечили свою провину (третій підсудний – Ігор Мосійчук, був видалений судом з зали до закінчення судового розгляду), відбулася спроба комунікації з представником обвинувачення, але отримати змістовні коментарі від прокурора присутнім не вдалося. 

Прокурор слухає Христину Бевз
Прокурор слухає Христину Бевз

 Залишається сподіватися, що “його честь” суддя виявиться більш адекватним за сторону обвинувачення, бо, як на наш погляд, назвати цілісною кримінальною справою набір голослівних звинувачень, спростованих захистом і не підтриманих під час дебатів і реплік прокурором (під час дебатів він просто зачитував обвинувальний висновок, пункти якого тріщали у суді під аргументами захисту), просто не можна, як же у принципі і не можна слідству так нехлюйськи ставитися до своїх обов’язків та прав громадян.

Дату оголошення вироку має бути названо 30-го грудня. Думаємо, у цей день Києво-Святошинський суд захоче відвідати багато українців. Адже – свій за свого!

Адреса: Києво-Святошинський райсуд м. Києва, вул. Мельниченка, 1.Їхати маршрутками до зупинки “Янтарна” на Великій Кільцевій:
від метро “Житомирська”, “Нивки” –
№№ 23, 716, 717, 720, 721;
від метро “Академмістечко” –
№№ 301, 304, 401, 408, 438; 56к, 56д;
від Національного цирку – № 721;
від метро “Вокзальна”, з боку центрального входу залізничного вокзалу маршрутка № 401. (Уточнюйте у водіїв, може десь змінився маршрут).

Телефон Христини, дружини Сергія, у разі виникнення питань: 063-224-17-30.

 

Олександр Северин

1 Kommentar

  1. Я так бачу що ніби вокзальні наперсточники , які прийшли до влади переплюнули самоосвітченого Вишинського.

Kommentare sind deaktiviert.