Українська громада Оттави: “Борітеся – поборете!”

Оттава, 2 грудня 2013 р.

Президенту України п. Януковичу

Прем’єр-міністру України п. Азарову

Послу України в Канаді п. Пристайку

200811060211164518225547715010Ми, українська громада столиці Канади Оттави, до глибини душі обурені брутальним розгоном мирної демонстрації, звірячим побиттям молодих людей тільки за те, що вони хотіли задемонструвати свої вимоги кращого життя і кращого майбутнього в сім’ї європейських народів.

Ми обурені цинічними заявами прем’єр-міністра Азарова, який заявив, що він нічого не знав про дії спецзагонів Беркут. Що це за прем’єр-міністр, який не контролює своїх міністрів? Ганьба!

Ми обурені заявами президента України Януковича, який фальшиво заявляє, що нічого не знав про звірячий ранковий погром! Що це за президент, що не знає що роблять його підлеглі! Ганьба!

Ми обурені, що ці люди, які по суті спричинyли цей спалах протестів, глузливо вдають, що нічого не відбувається! Коли мільйони людей вийшли на вулиці і майдани через цинічну зраду їхніх життєвих інтересів і мрій, підлу і боягузливу відмову підписати угоду з Європейським Союзом, то найвище керівництво планує їхати до Москви далі торгуватися Україною, втягаючи її в Митний союз – реінкарновану російську імперію! Ганьба!

Ми обурені тим, що президент Росії Путін називає волевиявлення українського народу “політичною ширмою для екстремістських дій”, а керівництво України вторить йому і погрожує розігнати мирні протести. Ми обурені тим, що міністерство внутрішних справ дозволяє проплаченим провокаторам – фізично вишколеним бандитам – вчиняти їхні провокації і насильство на мирних демонстрантів.

І просимо запевнити наших братів і сестер в Україні, наших родичів і друзів, що ми, Оттавська українська громада, разом з ними і будемо робити все, що у наших силах, щоб Україна нарешті мала якусь перспективу на краще майбутнє. Закликаємо їх до єдності, мужності і стійкості!

 

Борітеся – поборете!

 

Слава Україні!