Відкрите звернення Олегу Тягнибоку

Відкрите звернення
Голові Всеукраїнського Об’єднання «Свобода» Олегу Тягнибоку

Шановний Олеже Ярославовичу!

Вчора, 29 грудня на одеському Євромайдані біля пам’ятника Дюку де Рішельє відбувся інцидент з представниками партії «Свобода». Ще з 22 листопада – з того самого дня, відколи в Одесі став проводитись Євромайдан, між усіма опозиційними політичними силами існує домовленість – ми виходимо на Майдан без партійної символіки, зокрема, прапорів. Це є побажання одеситів. А ми, активісти Євромайдану, прислуховуємось до думки мешканців міста, та виступаємо за єдність, цілісність та соборність України.
Вчора активісти «Свободи» прийшли на мітинг та, порушуючи всі існуючі домовленості, розгорнули п’ять партійних прапорів. Це стало шоком для всієї громади. Частина мітингувальників, мала намір, силою примусити «свободівців» згорнути партійну символіку. Лише зусиллями організаторів, вдалося залагодити конфлікт, та уникнути силового протистояння. Силового протистояння в центрі Одеси між СВОЇМИ ж -однодумцями, колегами, українцями!!! Слід зазначити, що інцидент в цей момент відстежували вітчизняні ЗМІ, та представники правоохоронних органів.
Що ж найбільше обурило людей, котрі вже більше місяця стоять на одеському майдані, відстоюючи майбутню перспективу України?
Одеська громада розцінила витівку місцевих «свободівців», як провокацію, більш того, як наругу над своїми патріотичними почуттями, як чергову спробу поділу, розколу ослаблення українців. Поділу, якого так прагне нинішня бандитська влада. А українська громада Одеси ці злодійські зусилля гостро відчуває. На нашу думку цей дешевий демарш місцевої «Свободи», був нічим іншим, як дріб’язковою спробою в черговий раз пропіаритись на патріотичних почуттях одеситів – щирих патріотів України.
Хочемо наголосити, що серед організаторів одеського Євромайдану чільне місце посідають представники опозиційних партій «УДАРУ», «Батьківщини», «Демократичного альянсу» та ін. За всі дні протесту, вони жодним чином не наголошували на своїй партійній належності. Те ж саме ми можемо сказати про партійну символіку – біля памятника Дуку Ви її не побачите.
Шановний Олеже Ярославовичу! Ми робимо одну спільну справу – ми змінюємо Україну! Ми змінюємо, насамперед, свідомість людей: вчимо їх бути гідними своїх великих предків, жити за законами та правилами встановленими ГРОМАДОЮ. Учасники одеського Євромайдану усвідомлюють, що вони є носіями священної місії – місії змінити Україну. І тому, намагаються бути взірцем для своїх співгромадян. Тому шкідливим та небезпечним для Одеського Майдану є поділ за партійною належністю. Громадою це розцінюється, як спроба розколу та зрада.
Звертаємось до Вас, Олеже Ярославовичу, з вимогою, приборкати одеську «Свободу», утримати її від шкідливих, провокативних дій, та навчити поважати українців Одеси – гідних громадян України.

Разом ми – сила!
Слава Україні!

З повагою,
Учасники Євромайдану-Одеса

30 грудня 2013 року

Über Людмила Ямщикова 733 Artikel
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.

10 Kommentare

  1. Я українка без “домішок” , але не поділяю погляди СВОБОДИ!!!! Я за Україну з усіма українцями і тими, хто себе такими вважає і хоче бути ними! Патріотизм -це не питання національності чи крові , але любов до країни , де ти проживаєш!
    Тягнибок має передивитися свої позиції

  2. Я українка без “домішок” , але не поділяю погляди СВОБОДИ!!!! Я за Україну з усіма українцями і тими, хто себе такими вважає і хоче бути ними! Патріотизм -це не питання національності чи крові , але любов до країни , де ти проживаєш!
    Тягнибок має передивитися свої позиції

  3. Я українка без “домішок” , але не поділяю погляди СВОБОДИ!!!! Я за Україну з усіма українцями і тими, хто себе такими вважає і хоче бути ними! Патріотизм -це не питання національності чи крові , але любов до країни , де ти проживаєш!
    Тягнибок має передивитися свої позиції

  4. Я українка без “домішок” , але не поділяю погляди СВОБОДИ!!!! Я за Україну з усіма українцями і тими, хто себе такими вважає і хоче бути ними! Патріотизм -це не питання національності чи крові , але любов до країни , де ти проживаєш!
    Тягнибок має передивитися свої позиції

  5. Да этому фашисту пофиг на весь народ. Разве вы до сих пор не поняли? У него цель только одна – власть.
    И кстати “маеток” у него не хуже ( а может даже и лучше) некоторых действующих представителей власти. Видать все-таки урологам много платят.

  6. Ніхто його до влади не допустить… В його програмі є пунктик про москалів, жидів та шляхту… А це так чи інакше стосується кожного… Бо якщо почати копатися в генеалогії -ой які цікаві факти можна відкрити… І про нього теж, впевнена

  7. ну и правильно сделали – они единственная настоящая идеологическая партия в Украине. и нечего этого стесняться. Это бизнес проекты пусть спрячут свои “прапори” на полочку

  8. How counterproductive of Svoboda! This is no longer a party issue, Svoboda, Batkivschyna and Udar are no longer relevant ! Let the new leadership arise from the youth. Do not,for the love of God and country, hijack this momentous and brilliant uprising of basic human dignity and make it a partisan event. Shame on you has-beens.

Kommentare sind deaktiviert.