Геннадій Мінаєв: Час пішов

Міський голова прокоментував події, що відбулись в столиці впродовж останніх днів і місяців і висловив своє бачення врегулювання конфлікту.

Безвідповідальність усіх

У подіях 19 січня, що відбулись у Києві на вул.Грушевського, говорить Геннадій МІНАЄВ, винні як влада, так і опозиція.

Перша не дослухалась до думки народу, який вимагав поновлення процесу євроінтеграції та покарання для тих, хто бив людей на Майдані та Банковій.

Друга (опозиція) – не спромоглась на жодне конструктивне рішення, злякавшись відповідальності та віддала всю ініціативу вулиці.

«Вона не ухвалила жодного принципового рішення, не виграла жодного парламентського питання. Звідси й радикальні дії на вул.Грушевського», – зазначив міський голова.

При цьому, він наголосив, що відстоювати свою позицію люди пішли за власною ініціативою, без допомоги та сприяння (фінансування) сторонніх міжнародних відомств.

«Сьогодні на вул.Грушевського знаходиться український народ в особі радикально налаштованої молоді, котра хоче жити в Європі та втратила віру в опозицію», – переконаний Геннадій Мінаєв

До кінця дня 20 січня сторони мають сісти за стіл переговорів і знайти вихід із кризи. Очолити перемовини повинен Президент України. В іншому разі на країну чекає громадянське протистояння, чим, не виняток, можуть скористатись інші країни, котрі не зацікавлені в самостійності української держави, – заявив міський голова.

Проблема не в законах, а в їх реалізації

Прийняті парламентом 16 січня закони не є чимось крамольним – вони у цілому відповідають загальноприйнятим нормам, які діють у демократичних країнах. Але їх реалізація, покладена на інституції влади (органи міліції, прокуратуру, суди), до яких існує тотальна недовіра, несе загрозу.

«Немає в цих законах абсолютно здорового глузду. Не можна звужувати загальноприйняті норми демократії – свобода слова, свобода мирних зібрань, тощо – в такий спосіб: без обговорення, без досягнення національної згоди, без зміни системи устрою держави. За 40 хвилин не можна змінювати засадничі норми демократії », – наголосив Геннадій Мінаєв.

На думку міського голови, Президент має скасувати ці закони: через Конституційний Суд, відкликавши свій підпис або в інший спосіб.

Євроінтеграція, про яку всі забули

У боротьбі за владу, переконаний міський голова, питання євровектору України відійшло на другий план. А саме зміна зовнішньополітичного курсу країни й призвела до всіх цих подій.

Президент України має напоумити Уряд, аби той відновив перемовини з ЄС та врешті-решт підписати Угоду за будь-яких умов, або відправити Кабмін у відставку. Іншого шляху немає. Щоправда, Геннадій Мінаєв не впевнений, що «тепер Європа нас захоче».

Вибори-2015: всі себе скомпрометували

Лідери опозиції сприйняли Євромайдан як свій інструмент політичної боротьби за пост Президента України, – наголосив Геннадій Мінаєв. Насправді ж, говорить він, країна дуже різна та неоднозначна у своїх політичних вподобаннях.

Нинішні опозиціонери мають сконцентруватись не на розмовах і віртуальних вимогах, а йти в народ і розповідати людям про те, якою буде країна за умови перемоги того чи іншого кандидата. Втім, після того, що сталось 19 січня, зазначив міський голова, вони не мають морального права говорити про свої президентські амбіції.

Підсумовуючи прес-конференцію, Геннадій Мінаєв навів цитату Джона Мільтона, яка, на його думку, якнайкраще дає зрозуміти, чим ризикує Україна у разі не досягнення компромісу: «Нація, котра не може керувати собою, буде підкорена іншими правителями, яких вона не обирала, і служитиме їм, не добровільно, а проти своєї волі».

http://www.meria.sumy.ua/index.php?newsid=38866

1 Kommentar

  1. SŁAWA UKRAINIE!!!!
    Bardzo dobrze, że Opozycja odrzuciła propozycje Janukowycza. Wyciągnęli wnioski z doświadczeń Polski. Tak było w Polsce w 1980 roku gdy po pozornym porozumieniu władza przygotowała stan wojenny i po paru miesiącach opozycjonistów wtrąciła do więzień i zniewoliła naród. Dopiero Okrągły Stół, który wypracował zmiany polityczne poparte zmianami prawnymi doprowadził do trwałej zmiany władzy. Uważam , że Opozycja Ukrainy nie powinna zgłaszać postulatu ” jeszcze w tym roku wybory” tylko wyznaczyć ich termin jako bezwzględny warunek . W Polsce Okrągły Stół trwał 2 miesiące od poczatku lutego do początku kwietnia 1989, a już 04.czerwca 1989 ( czyli 2 miesiące po zakończeniu Okrągłego Stołu) odbyły się wybory. Nie wolno Janukowyczowi dawać czasu, a ludzie na Majdanie muszą widzieć konkretny cel i konkretną datę. To im da siłę.
    SŁAWA UKRAINIE

Kommentare sind deaktiviert.