У Тернополі спалили автомобіль депутата, активіста Євромайдану

“Мерседес”, який горів вчора на провулку Дівочому в Тернополі, належить депутату міської ради Богдану Попадину. Чоловік очолює комісію щодо фактів порушення громадянських свобод членів Тернопільської територіальної громади, неодноразово гостро висловлювався на адресу правоохоронців. Попадин каже ДОБІ, машину підпалили сумішшю солярки і бензину, зробити це могли через різні причини.

Напередодні Богдан Попадин приїхав своїм “Мерседесом” з майдану. Забрав фото, робив їх у магазині “Прогрес”. Проїхав ще кілька сотень метрів додому. Машину, як і зазвичай, лишив у приватному секторі у сусідів, де залишає її постійно.

– В нас район такий спокійний, то тут навіть брама така звичайна, як з арматури, я ніколи навіть воріт не закривав, – розповідає Богдан Попадин ДОБІ. – Лишив машину, пішов вечеряти, а десь в 20.15, годину після того, дзвонить сусідка, в якої лишаю машину, що вона горить. Знаєте, я спочатку і не повірив.

Втім, депутат таки побіг до машини, побачив вогонь, влив туди кілька відер води, а згодом оперативно приїхали пожежники. Пан Попадин каже, що малоімовірно, щоб машина загорілась сама, бо була справною, а якби щось сталось з проводкою, то би погоріли запобіжники. Депутат каже, не можна виключати варіанту, що машина загорілась через несправність, але швидше за все, загорітись їй допомогли.

– Тут брали мазки з капота, то виявилось, що там була соляра, а машина – на бензині. Я вже цікавився, як підпалюють машини, то роблять таку суміш з бензину і соляри, воно тоді довго горить і дає температуру, – розказує Попадин.

Мерседес, який горів вчора ввечері, у Попадина понад три роки. Загалом машині – 18 років.

Зараз депутат роздумує над тим, хто би міг підпалити автомобіль. Каже, можливо, через те, він виступив з ініціативою позбавити Петра Гоча депутатських повноважень через пропуски. Припускає, що на нього може бути злий депутат Лукін через випадок у міській раді і реакцію Попадина на нього.  Також не виключає варіанту, що машину підпалили через жартівливий лист, який він написав президенту Росії Путіну разом з диском Ореста Лютого “Я не москаль”.

– Але нехай то міліція з’ясовує, – каже Попадин. – Я через машину не дуже переживаю, головне, що з людей ніхто не постраждав.

В сектрі зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області кажуть, що зовнішніх джеред запалювання не виявили.

“За попередніми даними, занесених зовнішніх джерел запалювання спеціалісти не виявили. На місці події продовжують працювати підрозділи МНС та слідчі.  Обставини пожежі з’ясовують. Подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією, яка підпадає під частину 1 статті 194 ККУ“, – йдеться в повідомленні.

ДОБА

 

2 Kommentare

  1. Доля України залежить від тебе!
    Як довго ти живеш,ти повинен думати тільки про перемогу!
    Ти повинен знищити всіх хто проти тебе!
    Вороги навколо!

Kommentare sind deaktiviert.