Екс-губернатор Полтавщини збрехав про саморозпуск Партії регіонівв

Колишній голова Полтавської ОДА і очільник обласної організації Партії регіонів (ПР) Олександр Удовіченко 22 лютого ц.р. заявив про те, що з 20 лютого на Полтавщині не існує ПР.

І справа не в тому, що міські голови, голови РДА, головні лікарі, начальники управлінь, гендиректор ОДТРК «Лтава» і т.д. як щури з потопаючого корабля побігли з правлячої партії, що уособлювала бандитський режим Януковича.

Удовіченко запевнив, що виконком ПОО Партії регіонів ухвалив рішення про саморозпуск обласної організації та всіх її низових структур.

Однак, начальник управління юстиції Полтавської області Тетяна Колотілова це спростувала, повідомивши, що до відділів державного реєстру донині не надходило заяв про виключення з державного реєстру жодної (обласної, районних чи міських) організацій Партії регіонів.

Вірогідно, Партія регіонів просто тимчасово пішла у підпілля. Можливо, чекаючи танки Путіна…

А те, що це такі собі маневри, підтверджує колишня (чи таки чинна?) друга особа в обласній організації ПР і екс-заступник голови ОДА Валерій Пархоменко. Він розповів, що 22 березня полтавські екс-регіонали поїдуть на з’їзд Партії регіонів, який ініціює народний депутат України Сергій Тігіпко. Нібито у якості запрошених, бо не було кому провести обласну конференцію з висунення делегатів.

–  Сама ідея з’їзду необхідна, – сказав Пархоменко, – бо я останнім часом проїхав багатьма районами області, зустрічався з людьми і вони казали, чому на виборах не буде ніякої альтернативи тепер вже нинішній владі? Адже серед нас є багато абсолютно адекватних, нормальних політиків нового типу. Той же Сергій Тігіпко свого часу зробив багато заяв з критикою корупції у владі. Сам я й далі працюватиму на благо територіальної громади як депутат облради, голова бюджетної комісії.

Ну, як кажуть, отак розвідники й провалюються. Якби регіонали й справді покаялися і саморозпустили ПР на теренах області, то навіщо б вони їхали до Тігіпка?! А так Пархоменко сам же й підтвердив, що ПР нікуди не поділася, а байка про саморозпуск – лише тактичний хід. Немає сумніву, що під час чергових виборів ПР «воскресне» і на вкрадені у полтавської громади гроші розведе хіба ж таку агітацію й підкуп. Та ще й Росія підсобить грошенятами на підривну діяльність…

Про «політиків нового типу» В.Пархоменко, певно, пожартував. А щодо його заяв про «працю на благо територіальної громади», то це благо від регіоналів полтавці ще довго «відхаркуватимуть». Приміром, обласна рада має намір найближчим часом скасувати “регіоналівські” рішення про надання Добкіну 30 тисяч гектарів мисливських угідь на Полтавщині, про виділення 1/5 частини Кременчуцького району під кар’єри Жеваго та багато іншого.

Людмила Кучеренко,

президент Полтавського обласного медіа-клубу