Голосуємо відповідально!

Більше 100 студентів Чернігівського національного технологічного університету стали активними учасниками освітніх семінарів та дискусій, присвячених мотивуванню молоді до участі у майбутніх виборах президента та можливостей захисту своїх виборчих прав.
На відкритих дискусіях “Голосування: право чи обов’язок” молодь обговорила важливість голосування. Студенти висловлювали своє занепокоєння тим, що їх голос може бути вкрадений, що одна людина не може нічого змінити. Однак модератору вдалось на прикладах інших країн переконати, що іноді одного голосу достатньо аби змінити майбутнє. І ті прагнення й бачення нової України неможливо втілити в життя, якщо будеш залишатись пасивним й поповнювати ряди “диванної армії” критиків.
Під час семінарів “Голосуй відповідально”, тренери Юрій Паперний та Олександр Підгорний змогли пояснити як не помилитись при виборі кандидата, яким чином розгледіти реальні прагнення й популізм. Разом з аудиторією вони визначали якими якостями має володіти “ідеальний кандидат”, якими мають бути його першочергові завдання, а також як контролювати виконання ним та його командою своїх обіцянок. Молоді люди ознайомились з правами виборців та методами їх захисту, а також усвідомили необхідність перевірки наявності своїх прізвищ у списку виборців до дня голосування.
Молодь отримала об’єктивну інформацію стосовно виборчого процесу та почула переконливі аргументи щодо важливості виборів, унікальної ролі кожного виборця та впливу тих, кого обирають, на повсякденне життя виборця та країни.

Діяльність проходить в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.