Вчимо та спонукаємо Чернігівську молодь до участі у виборах

«Ідемо всі на вибори!» – під таким гаслом проходили тематичні семінари та дискусії в Чернігівському національному педагогічному університеті 16 травня 2014 року.

Під час заходів обговорювались наступні ключові повідомлення:
• Вибори – це саме той момент, коли влада перебуває в руках народу. І під час голосування ми передаємо її із своїх рук одному з кандидатів. Тому цей вибір потрібно робити свідомо, нам не байдуже в чиїх руках буде влада.
• Молоді виборці повинні брати участь у виборах, адже саме їм жити в державі, основи якої будує сучасна влада.

Більше 100 студентів, які стали учасниками заходів отримали інформацію, яка допоможе їм робити усвідомлений вибір під час голосування. Більшість з них вдалося переконати, що їх голос важливий і потрібно брати участь у виборах. На жаль, значна частина молодих Чернігівців переконана, що все вирішується нагорі і не потрібно витрачати свій час на голосування. Тому дуже важливо, що активна частина студентів, учасників організацій студентського самоврядування, вже мають іншу думку і будуть впливати на своє оточення.

Практично всі студенти, з якими ми проводили заходи, не були обізнані щодо повноважень Президента та його сфер впливу. Дивуватись нічого, цього не знали навіть кандидати в Президенти.

Лише невелика кількість студентів визначилася до наших зустрічей за кого голосувати. Під час наших дискусій студенти самі прийшли до висновку, що потрібно дивитися на кандидатів з точки зору: А хто з них більше зробить для України? Який шлях розвитку для України пропонує кандидат?

По завершенню заходів, учасники зазначали, що всім свідомим громадянам – а молоді особливо! – необхідно активно брати участь у виборчих процесах, як основі демократичного розвитку нової незалежної країни.

Діяльність проходить в рамках проекту за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.