Фестиваль “Мистецтво толерантності”: Сестри Тельнюк, Marinita, Сергій Жадан

Фестиваль відбудеться о 19:00 просто неба на подвір’ї Літературного музею у Харкові.

Вхід вільний. Під час фестивалю буде проводитись збір коштів для потреб вимушених переселенців з Донбасу і Луганщини.

Сестри Тельнюк
Про них говорять: «ковток свiжого повітря», «лiки вiд розпачу», «мiстерiя слова й музики», «музика великого міста», «альтернатива для дорослих» та «вишукана музика для розумних людей».
В арсеналі «Сестер Тельнюк» безліч стилів, жанрів і звучань. Філософські балади та романси, фольк-рокові композиції та ескізи, акапелла та пісні з елементами медитативної мело-декламації, модерну та неокласики, джаз- та арт-року. У їхніх руках насправді багата палітра, що дозволяє експериментувати в усіх можливих музичних напрямках та створювати власні.
Галя та Леся Тельнюк використовують тільки справжню поезію і виступають винятково “наживо”, дотримуючись найвищих фахових вимог. У їхньому репертуарі пісні на вірші Лесі Українки, Богдана-Ігоря Антонича, Станіслава Тельнюка, Василя Стуса, Ліни Костенко, Оксани Забужко та інших.

Marinita & Orhan Agabeyli
Marinita (Марина Захарова) – українська співачка, піаністка та композитор, що створила свій власний неповторний стиль, у якому органічно поєднуються різноманітні фольклорні традиції із джазовою та академічною музикою.
Орхан Агабейлі – перкусист, барабанщик, засновник власної школи перкусії, учасник різних музичних проектів, як українських, так і міжнародних, працює в найрізноманітніших стилях: від автентичної музики сходу, до джазу, року, фанку.

Сергій Жадан
Відомий українськиї поет, прозаїк, есеїст, перекладач.
Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені тринадцятьма мовами, зробивши автора одним з найвідоміших сучасних українських письменників. Сергій Жадан є також активним організатором літературного життя України (з 2000 року — віце-президент Асоціації українських письменників), учасником мультимедійних мистецьких проектів, а також акцій громадянської непокори.

Проект «Мистецтво толерантності» – це важливий напрямок діяльності Харківської правозахисної групи. Він включає в себе як дослідження проблеми нетерпимості в Україні щодо різних вразливих груп (моніторинг злочинів на ґрунті ненависті, боротьбу з дискримінацією, захист її жертв), так і проведення музичних фестивалів та концертів «Мистецтво толерантності». У цих заходах беруть участь різноманітні етнічні та джазові музиканти і колективи, стиль яких можна охарактеризувати, як Global music. До участі запрошуються справжні майстри мультикультуралізму. Акції проекту вже неодноразово відбувалися і в Україні, і за кордоном.

Проект «Мистецтво толерантності» відбувається за підтримки Шведської Міжнародної Агенції з Міжнародного Розвитку «SIDA»

Джерело