Акція: Книжки для мешканців Сходу

Не секрет, що всі біди – від безкультур’я. Якби “творці” “народних республік” сходу свого часу більше читали добрих книжок, імовірно, ніяких “ДНР-ЛНР” не виникло, й війни би не сталося.

Соцопитування показують, що руки пересічного українця, зокрема мешканця східних регіонів (якщо того не вимагає професія) до книги доходять рідко. Протягом місяця, а часом і кількох, більшість людей взагалі не береться до читання.

У рамках проекту “Из страны в Украину” стартує збір книжок для звільнених міст сходу. Цікавить якнайширший спектр: дитяча література, учбова, наукова, художня, публіцистична, духовна… Література будь-якою мовою, аби лише контент книжки не суперечив ідеї миру та єдності країни. 


Книжки будуть роздаровані зацікавленим мешканцям східних міст у рамках перформенсу, що відбудеться під час культурного туру по звільнених містах 3-5 вересня. Люди матимуть час посидіти та погортати книжки, але, перш ніж забрати їх із собою, будуть розповідати, чому саме їх зацікавила та чи інша книга. Інтерактивне спілкування сприятиме зміцненню стосунків між регіонами, а добрі книжки стануть свого роду “культурною барикадою” на майбутнє.
Книжки приносити до кнайп-клубу “Купідон”, що знаходиться за адресою: Київ, Пушкінська 1-3/5.

Подіія у Фейсбуці – ТУТ