Полтавська Рада Майдану обурена і звертається до вищого керівництва України

 

Президенту України Порошенку П. О.

Прем’єр-міністру Яценюку А. П.

Міністру внутрішніх справ Авакову А. Б.

Лідеру «Правого сектору» Ярошу Д. А.

Начальнику СБУ Наливайченку А. Н.

Голові Полтавської ОДА Бугайчуку В. М.

ЗВЕРНЕННЯ

Громадськість Полтавщини обурена призначенням на посаду командира батальйону “Полтавщина” Киви Іллі Володимировича. Таке враження, що ви, «нова влада», призначаєте на посади людей від «старої влади», людей, які тісно пов’язані з Партією Регіонів . Кива І. В., перебуваючи на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів у Полтавській області 27 вересня 2011 року був затриманий за хабарництво та засуджений (вирок від 04.05.12р.) Жовтневим районним судом м. Полтави за ч. 3, ст. 368 КК України (одержання хабара в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище) до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на 3 роки. Використовуючи свої зв’язки із оточенням Юри Єнакієвського, а саме через колишнього заступника генерального прокурора України Юрія Удальцова, Кива І. В. добився перегляду своєї справи Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Полтавської області.

Громадськості та правоохоронним органам відомі також тісні зв’язки Киви І. В. з такими одіозними особистостями, як Сафіуллін Р. С. та Паршин К. О. з якими він мав спільний інтерес. Останній був неодноразово помічений в Полтаві поряд з Кивою та в приміщенні обласного УМВС.

660x440_85_site214_11_20140908183705_Konstantin-Parshin-3
Фото Vpoltave.info

Кива І. В. з початку серпня намагався створити батальйон “Мирний”. Передбачалась чисельність батальйону близько 100 осіб. Відомо, що представники Правого Сектора категорично відмовились брати участь в цьому сумнівному підрозділі, котрий на думку багатьох аналітиків більше переймався б “охороною” деяких об’єктів ПЕК, ніж діяльністю в зоні АТО. Фінансування діяльності батальйону «Мирний», здійснювалось Всеволодом Кожемяко (власник корпорації «Агро-трейд», ЄДРПОУ 33673050, головні активи знаходяться на території Харківської, Сумської та Чернігівської областей). Проте завдяки відомому іміджу пана Киви станом на 7 вересня батальйон налічував близько 5 чоловік.

Раптом вже діючий батальйон “Полтава” переформатовується на батальйон “Полтавщина” і його командиром призначають Киву І. В. Та ще й надають йому звання майора міліції!

Можна лише здогадуватись як подібне призначення вливає на бойовий дух бійців батальйону, котрий складається з міліціонерів, коли їм в командири призначають людину з кримінальним минулим, котра відразу отримала звання майора.

На своїй сторінці в соціальній мережі “Вконтакте” (сама наявність такої сторінки у командира батальйону викликає багато питань) Кива І. В. вказав статус “И смоем мы руки в крови врагов своих и насладимся воплем их матерей и жен». Такий статус відповідає моральним вимогам до командира міліцейського батальйону?

Сторінка ВК
Фото з мережі Facebook

Очільник обласної міліції пан Корсун І. В. доволі прозоро дав зрозуміти громадським активістам, що призначення Киви І. В. на цю посаду з ним ніхто не погоджував і зробити з цим він нічого не може.

Виникає питання: «Чому це відбувається?» Чи ви «нова влада», тісно пов’язані зі «старою владою»? Чи СБУ не має інформації про тих, хто призначається? Чи інформація є, але вона навмисне не береться до уваги?

Якщо немає інформації, то запитайте в громадськості Полтавщини – і вам нададуть у повному обсязі.

 http://youtu.be/5dS07uQkvCI?list=UUJ5Tgy63DIqrOlTQyoU3FBQ

Виникає питання: «Чим тоді займається СБУ та інші компетентні органи? Чи «своїх» не видають?» Якщо інформація є і хтось навмисно не надає її, то хто із найвищої влади в цьому зацікавлений?

Виходячи з вище сказаного зникають підозри щодо тісного зв’язку найвищих ешелонів «нової влади» зі «старою владою»!

Такі призначення є ганебними і недопустимими .

ВИМАГАЄМО:

Скасувати призначення Киви І. В..

Не призначати на посади криміналітет, людей дотичних до минулої влади, адже саме проти таких боровся Майдан.

 Звернення Звернення1 Звернення2

 

 

 

Über Ігор Кіянчук 215 Artikel
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

1 Kommentar

Kommentare sind deaktiviert.