Політики схвально відгукнулися на інформацію про об’єднання демократичних сил на округах

Зокрема, екс-секретар РНБО, четвертий номер у списку «Народного Фронту» Андрій Парубій, вітає ініціативу Блоку Порошенка про зняття свого кандидата на користь кандидата від «Народного фронту» на 175 окрузі, що на Харківщині.
Нагадаємо, що про таку ймовірність подій,  нещадовно повідомило джерело в штабі Блоку Порошенка.
«По цьому округу йдуть кілька кандидатів від демократичних сил. Окрім того, до парламенту там вкотре висувається одіозний регіонал Володимир Кацуба, який, як відомо, голосував за диктаторські закони 16 січня і чий син купив за державний кошт сумнозвісні бурові вишки, відомі як «вишки Бойка». Якщо Блок Порошенка зніме свого кандидата Євгена Головка на користь більш рейтингового Сергія Кузана від «Народного фронту», то демократичні сили від цього лише виграють. Бо, як мені відомо з соціології, кандидат від Блоку Порошенка не має шансів на перемогу, а об’єднавши зусилля на окрузі, вдасться не допустити проходження до Верховної Ради корупціонера», – відзначив Андрій Парубій.

Відомий політик з Харківщини Інна Богословська також вважає, що висування єдиного кандидата від демократичних сил значно зменшить шанси колишніх одіозних регіоналів, які розглядають Харків як місток для повернення до влади.

«Я навіть говорила б про протистояння не з «регіоналами », а з «антидемократичними силами». Для депутатів було дві «мітки», два «виклику». Люди, які проголосували за диктаторські закони 16 січня, і які не прийшли голосувати за припинення вогню, коли розстрілювали Майдан – у мене це основний критерій антидемократичних і антиукраїнських сил. Люди, які за цими критеріями проявили себе негативно, не повинні бути в цьому парламенті. Тому всі демократичні сили повинні об’єднуватися навколо єдиного кандидата, це – інструмент перемоги», – зауважила Інна Богословська.

 

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко схвально відгукнувся на інформацію про об’єднання проукраїнських сил, лише зазначив, що цей процес має відбуватися швидше, адже 15 листопада – останній строк коли ЦВК може офіційно зняти кандидата з перегонів.

«Підтримка один одного партіями демократичної спрямованості буде тільки сприяти об’єднанню сил, перемогу демократії та принесе користь для загальної справи. Тому я можу тільки радіти з інформації про зняття слабкого кандидата на користь єдиного кандидата від демократичних сил по 175 округу. І я хочу побажати і іншим партіям зробити цей мужній крок, адже часу залишилось дуже мало», – прокоментував Геращенко.

Як відомо, у ЗМІ з’явилася інформація про те, що по 175 округу «Блок Порошенка» готовий зняти свого кандидата на користь кандидата від «Народного Фронту». Мовляв, пропрезидентський кандидат Євген Головко не має достатнього рівня довіри серед виборців, натомість «фронтовик» Сергій Кузан має більші шанси на перемогу. Крім того, йдеться у матеріалі, джерело в обласному штабі Блоку повідомило, що таке рішення має припинити інсинуації про те, що пропрезидентська партія зливає округ Кацубі, виставляючи слабкого кандидата. Офіційно про своє рішення штаб Порошенка має повідомити уже найближчим часом.