Поляки вимагають покарати агента Кремля

Фарсом назвав псевдовибори на Донбасі Казімєж Вуйціцький із Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету, що відбулися у неділю, 2 листопада у самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках. За словами Вуйціцького, від самого початку ці “вибори” не мали жодних рис демократичних процедур.

“У багатьох виборчих дільницях люди, які проголосували, отримували талон. За цей талон вони могли отримати картоплю і капусту. Навіть був спеціальний батальйон так званих добровольців, які ходили по хатах і питали, чи люди вже проголосували”, – цитує експерта “Польське радіо“.

Серед спостерігачів псевдовиборів на Донбасі був і польський політик, зауважив Казімєж Вуйціцький. На його думку, Польща повинна відреагувати на ситуацію, коли її представник своєю присутністю легітимізує російський фарс.

“Усередині Польщі діють такі агенти, як Матеуш Піскорський. Він туди (на Донбас, – ред.) поїхав. Таких людей є більше. Бодай портали, які розповсюджують брехливу інформацію і намагаються впливати на людей нестабільних, незадоволених. Гадаю, що пан Піскорський повернеться до Польщі як помічник терористів, тому на нього повинен чекати акт звинувачення. Є відповідні параграфи, вважаю, польська прокуратура повинна це зробити”, – сказав Вуйціцькі.

Джерело