Міжнародна конференція для аналітичних центрів

4 грудня, о 9.00, в «Президент готелі», вул. Госпітальна, 12, відбудеться міжнародна конференція для аналітичних центрів.

Конференція проходить в межах «Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні», що реалізується Міжнародний фонд «Відродження» у партнерстві з Фондом аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки Шведської агенції з міжнародного розвитку (SIDA). Метою Ініціативи є покращення якості та практик прийняття рішень органами влади через підвищення ролі, прозорості та рівня довіри до аналітичних центрів.

Під час конференції буде обговорюватися роль аналітичних центрів у новому політичному  середовищі та проблеми співпраці аналітичних центрів із потенційними замовниками аналітичної продукції. Окрім того, запланована серія майстер-класів від міжнародних та українських аналітичних центрів.

Зокрема,  запланований майстер-клас сербського експерта (Владіміра Пєтронєвіча, «Група 484») про досвід Сербії у розробці політик для умов конфліктних та постконфліктних ситуацій, врегулювання статусу тимчасових переселенців.

Угорський експерт, Балаш Вараді із Аналітичного центру «Budapest Institute» презентує досвід угорських аналітичних центрів у отримані замовлень на створення аналітичних продуктів від органів влади або бізнесу.

Керівник Офісу зв’язку українських аналітичних центрів у Брюсселі Олена Пристайко розповість про нові можливості співпраці українських та іноземних аналітичних центрів.

На одній із секцій буде презентовано досвід аналітичних центрів Латвії та Сербії по підготовці до  нового формату відносин з Європейським союзом. Зокрема, Марія Голубєва, експертка латвійського аналітичного центру «Провідус» презентує досвід реформування системи державного управління в процесі входження в Європейський союз. Владімір Пєтронєвіч, експерт сербського аналітичного центру «Група 484» презентує досвід Сербії з візової лібералізації із Європейським союзом.

Крім того, провідні українські експерти з аналізу політики розкажуть як написати дієвий аналітичний документ. А відомі українські аналітичні центри проведуть майстер-клас з комунікації та використання нових інструментів у роботі.

Програма у додатку

Контакти для реєстрації ЗМІ: Костянтин Гришко, МФ «Відродження», gryshko@irf.ua, 050 444 55 97

Міжнародний фонд «Відродження» є однією з найбільших благодійних фундацій в Україні. Фонд засновано фінансистом і філантропом Джорджем Соросом. Наша місія – розвивати відкрите суспільство в Україні на основі демократичних цінностей.