“Зомбі під АП”. Акція 22.12.14 проти російської пропаганди

У понеділок, 22 грудня, о 15:00, активісти Громадянського руху «Відсіч» та волонтери проведуть акцію під Адміністрацією Президента з вимогою до голови держави Петра Порошенка вжити рішучих заходів щодо телеканалів, котрі найбільше демонструють ворожу російську телепродукцію. Адже російські фільми, серіали та передачі — це засоби, що пропагують загарбницькі ідеї «російського світу» та перетворюють українців на зомбовану «вату».

Акція пройде в форматі приходу зомбі під Адміністрацію Президента. Вони вимагатимуть збільшення кількості російських серіалів, котрі, на думку зомбі, є ефективним способом поповнення зомбі-армій та мають використовуватися набагато масштабніше, бо за все й так платить «кремлівський господар». В умовах війни зомбі є вкрай потрібними, адже саме вони в результаті підтримуватимуть окупантів і терористів, носитимуть їм їжу на блокпости й усіляко допомагатимуть. Зомбі також будуть вимагати, щоб телесеріалів з їхнім кумиром Охлобистіним було більше.

(Увага! Всі охочі взяти участь в акції в якості зомбі запрошуються на репетицію в цей самий день, 22 грудня, на 13 годину за адресою вул. Пушкінська, 8а. Прохання не вдягати дуже чистий та дорогий одяг.)

Головна мета акції — не тільки висловити рішучий протест проти засилля на українських телеекранах російської зомбувальної телепродукції, а й спонукати Президента України Порошенка нарешті виконати свою обіцянку, яку він дав під час зустрічі з громадськими активістами: зробити рішучі кроки для заборони всіх російських сералів на українських телеканалах.

Учасники акції переконані: в час, коли українці гинуть на війні, боронячи рідну землю від російських загарбників, показувати фільми, що популяризують Росію та її силовиків, фільми за участю тих, хто ненавидить Україну, схвалює її окупацію та бажає українцям смерті — це блюзнірство.

Активісти вже проводили аналогічну акцію під стінами Національної ради телебачення та радіомовлення. На жаль, українські кіночиновники поки що спромоглися тільки на заборону окремих серіалів з найбільш одіозними особами у головних ролях. Проте заборона окремих російських фільмів та серіалів фактично не змінює становища в цілому. Замість заборонених, Росія штампує нові й нові фільми, а українські телеканали охоче їх демонструють, вочевидь, отримуючи за це відкати. Ця кричуща проблема потребує системного вирішення. Україна має позбутися всієї ворожої телепродукції, а не міняти шило на мило. Телеканали, що нахабно знущаються з глядача, мають бути покарані. Активісти передадуть Президенту звернення з відповідними вимогами.

Контакти 063 452 97 09, Катерина Чепура

Подія у Фейсбуці – ТУТ

10857803_784979981569423_1879429341473079236_n