До уваги небайдужих! Унікальному проекту з суспільного діалогу потрібна допомога

Джерело

Більшість українців замовчують свої проблеми. В Україні не існує ефективного формату донесення голосів людей до громадських діячів та політиків.

Особливо зараз, коли суспільство розділено за політичними поглядами, нам необхідно формувати культуру ведення діалогу, вчитися публічно та конструктивно обговорювати нагальні суспільні проблеми. Серед таких проблем – питання переселенців, реформ, безпеки та ідентичності, та багато інших. Якщо їх замовчувати, криза тільки посилиться.

Що ми пропонуємо?

«Театр для діалогу» — це безпечний формат обговорення соціально важливих питань. Це театр про громаду і за участі громади, яка сама визначає проблему і шукає рішення через спільний досвід своїх членів. У театральній виставі люди отримують практику, яку можуть перенести в реальне життя і вирішити важливі соціально-економічні проблеми.

Робота «Театру для діалогу» базується на методиці Аугусто Боаля, яку він детально описав у книзі «Ігри для акторів та неакторів». Ми вже працюємо над її українським перекладом.

Ми оберемо декілька міст, які зацікавлені організувати та презентувати переклад книги та методику «Театр для діалогу» на початку 2015 року. Презентувавши книгу, ми проведемо відкриті майстер-класи, де навчимо всіх бажаючих ключовим іграм та вправам з методики Боаля.

Далі буде створено соціальне підприємство на базі «Театру для діалогу», яке буде займатися підтримкою та розвитком соціально-активних громад урізних містах України.

На що підуть гроші, зібрані на Спільнокошті

Бюджет проекту складає 28.000 грн. для оплати роботи перекладачів та редактора, видання та презентації книги у вигляді майстер-класів та регіональних заходів, створеня веб-сайту та щотижневої презентації у Києві.

Театр для діалогу — це перший крок до свідомого суспільства, інструмент реальних дій по формуванню життя свого та громади. Ми вже збираємо навколо себе молодих громадян, які мріють про кращу Україну. Вважаємо, що українці мають отримати шанс змінити країну не на словах, а навчитись починати з власного приклада — через вирішення конкретних питань на місцях, у власних громадах. Тож просимо тебе заради цього шансу змін підтримати цей проект.