Гості з Луганщини побували в Зарваниці

На свято Собору Пресвятої Богородиці, у колегіум «Знамення», що знаходиться в Марійському духовному центрі Зарваниця, завітали учні і вчителі зі східних областей України. Гості прибули з Біловодського району Луганської області, з Лисичанська і прифронтових сіл.

У духовному центрі для них провели екскурсію та розповіли про заснування Зарваниці, про силу чудотворної ікони Божої Матері, цілющу дію джерела, пояснили, чому під час Різдвяних свят ми вітаємось християнським привітом: «Христос Рождається!»

«Усі були вражені духовною величчю, красою чудотворногJ5f8-DdB5E0о місця, засніженим лісом, святково прикрашеними храмами, розповідає Анна Зварич, директор колегіуму для дівчат «Знамення». – Вони із захопленням оглядали різдвяні шопки: у підземній церкві Марійського духовного центру (шопку з механічними фігурами “Ангельське містечко”), неподалік хресної дороги під лісом унікальну шопку із живими звірятами та найбільшу шопку у Зарваниці на території парафіяльної церкви, яка виконана у гуцульському стилі, а фігурки основних персонажів одягнені у вишиванки».

Гості пережили радість народження Ісуса Христа, перебуваючи на різдвяному дійстві – вертепі, який інсценізували брати-семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого.

«Важливим є те, що відвідини Зарваниці мали величезне духовно-просвітницьке значення для наших гостей, – каже Анна Зварич. – Адже вони взяли участь у Божественній Літургії у храмі Пресвятої Євхаристії приступили до Сповіді та Причастя, набрали цілющої води із джерела, помолились у своїх наміреннях перед чудотворною іконою Зарваницької Божої Матері, отримали благословення мощами».

Відтак відбулися відвідини колегіум для дівчат «Знамення». Працівники та колегіантки зустріли їх традиційними українськими колядками, зігріли їх не лише теплим словом, а й гарячим обідом. Директор  п. Анна Зварич привітала гостей, розповіла про особливості навчання та виховання дівчат у колегіумі та провела екскурсію.

«Ми надзвичайно щасливі, не шкодуємо що подолали понад тисячу кілометрів. Все що ми побачили, що пережили – це надзвичайно», – ділились діти. Їхні наставники подякували за теплий прийом, за дуже затишну і домашню атмосферу та невеликі різдвяні подарунки на згадку: молитовники, вервиці, патріотичні файнички, буклети про Зарваницю і про колегіум.

Прес-служба Тернопільської архиєпархії