Розслідувати побиття Костянтина Рєуцького

Колишні співробітники Беркуту, залишившись безкарними за злочини на Майдані, продовжують бити людей.
Акція протесту відбудеться в п’ятницю, 30 січня о 14:00 біля Міністерства внутрішніх справ України за адресою: вул. Академіка Богомольця, 10.

29 січня при в’їзді до Харкова, при перетині блокпоста біля Пісочина, активіст Луганського Євромайдан, Голова правління громадської організації “Правозахисний центр” Поступ “, журналіст інтернет-виданняinformator.lg.ua і Громадського ТБ, котрий висвітлює події в зоні проведення АТО, Костянтин Реуцький , був побитий екс-беркутівцями, співробітниками Міністерства внутрішніх справ. За повідомленням свідків, приводів для нападу Костянтин не давав.
Костянтин Рєуцький з початку конфлікту на сході України здійснює поїздки в прифронтову зону, має досвід спілкування з військовими і знає правила перебування в зоні АТО, в тому числі і перетину контрольних пунктів, має акредитацію прес-центру АТО.
У Костянтина був вилучений фотоапарат, за допомогою якого він знімав відеорепортажі в Дебальцеве, Попасній, Маріуполі, які в останні дні постійно перебували під обстрілом. Також на камері можуть бути зафіксовані деталі злочину співробітників МВС. Разом з ним були журналісти Анастасія Станько (hromadske.tv) і Павло Пеньонжек (польське видавництво “Критика Політична”), які і повідомили про подію. В даний момент Костянтин Реуцький звертається до міліції для подачі заяви про напад.
– “Ось наші герої. При свідках б’ють журналістів, забирають обладнання. Почувають себе абсолютно безкарними: кажуть, що за минулорічні київські подвиги їх ніхто так і не залучив, а за такі дрібниці і поготів не залучити “- коментує Костянтин Реуцький.
За словами А. Станько, їх затримали прапорщики міліції з прізвищами Ріяко, Костюк і Гончаренко.

Контакт: 0500556773, Олександра
Відео – http://www.youtube.com/watch?v=r5V5GDljxGA