Чи врятували депутати імідж полтавського мера?

Неочікувано для загалу і навіть для деяких депутатів Полтавської міськради, позачергова сесія зібралась сьогодні о 15-й годині, хоча учасники протесту були проінформовані, що сесія відбудеться завтра, 2-го лютого о 10-й годині. Виносилось, крім процедурних, лише одне питання: “Про підтримку звернення Верховної Ради до Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані ДНР і ЛНР – терористичними організаціями”. Як повідомив міський голова Олександр Мамай, сесію він вирішив зібрати так терміново на вимогу 17-ти депутатів міської ради.

Нагадаю, сьогодні в ЗМІ поширилась інформація, що пан Мамай, не зважаючи на протести, не збирається підтримувати названий документ, оскільки вважає, що це не є компетенцією місцевої влади.

Під час спілкування з пресою, безпосередньо перед відкриттям чергової позачергової сесії міськради, Олександр Мамай запевнив журналістів, що голосуватиме так, як буде голосувати його фракція “Совість України”.

мамай

Голосування відбулось дуже швидко, без будь-якого обговорення.

На відео чітко видно, що міський голова голосував синхронно з іншими депутатами, тобто зрозуміло, що все було вирішено ще до початку засідання. Всім відомо, що фракція завжди голосує так, як голосує голова. Можливо це був перший раз, коли фракція вказала пану Мамаю, що він глибоко помиляється? Виникає декілька важливих питань: для чого були ці “качелі”, кому подавався політичний сигнал, чому навіть вирішивши проголосувати на супертерміновій сесії посеред походу посадили двох дядьків, котрі явно повинні були від когось захищати мера й депутатів?

дядьки

Чи врятували мера його депутати від іміджу латентного сепаратиста дізнаємось з часом.

Ігор Кіянчук

Фото та відео автора.

Über Ігор Кіянчук 215 Artikel
Підприємець. Координатор ГО ІЦ "Майдан Моніторинг" в Полтавській області, упорядник сайту Майдан

2 Kommentare

  1. Люди добрі ! Ми всі свідомі воюємо з Росією , ми знаємо уже більш достовірну історію наших ворогів , знаємо скільки наш український нарід терпів 350 років і тут в українському місті , яке цементувало українську сутність сучасні патріоти разом з міським головою нашого ворога не визнають ворогом. Хтось говорить про перевибори? Що ми за народ, він має бути арештований і засуджений. Щось з нами не так ?

Kommentare sind deaktiviert.