У світ вийшла екологічна «Христова нива»

Hrystova_Nyva_19Вийшла у світ «Христова нива» – екологічний весняний номер (березень-травень) часопису Івано-Франківського Богословського університету ім. св. Івана Золотоустого. Номер підготований Бюро УГКЦ з питань екології, містить широкий спектр статей та джерел на церковно-екологічну тематику, починаючи від біблійного погляду на природу аж до молитви та поезії на тему християнської відповідальності за створений Богом світ.

У статті д-ра Володимира Шеремети «Екологічна місія Церкви» розкриваються екологічні складові живої віри та живої Церкви, яка покликана стояти на службі формування автентичної віри в Бога Творця і Спасителя, освячення людини і світу, а також уприсутнення Божої спасаючої любові для всього створіння.

Часопис містить екологічні правди віри, які подає Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха», наголошує на необхідності екологічної катехизації, підкреслює важливість «екологічних цеглин» у побудові живої парафії, а також подає ключові аспекти екологічного вчення Церкви від св. Івана Павла ІІ до папи Франциска.

На сторінках номеру знайдемо детальну інформацію про Великопосну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння», а також про те, як правильно постити з думкою про збереження створеного Богом світу. Ми конфронтуємось тут із поняттям екологічного гріха, а також отримаємо ключову інформацію про те, як зробити екологічний іспит сумління.

У рубриці «Виклики сучасності» часопис доносить звернення високопреосвященного Володимира Війтишина, архієпископа і митрополита Івано-Франківського, з приводу проблеми використання пластмасових вінків та квітів.

Родзинкою номеру є інтерв’ю з владикою Михаїлом Колтуном, Головою Комітету з питань екології Синоду Єпископів УГКЦ, який ділиться своїми особистими переживаннями та досвідом екологічного служіння Церкви, визначає піклування про природу як один із суттєвих елементів християнської віри та істотних завдань Церкви, розповідає про екологічну стратегію Церкви та значення екологічної свідомості серед духовенства, а також висловлює бажання, щоб кожен ставився до довкілля як до свого ближнього у Христі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології