«Відповідальність за природу є свідченням живої християнської віри» – д-р Володимир Шеремета

9222-24 квітня 2015 року в Києві відбувся Міжнародний екологічний форум «Довкілля для України», а також Міжнародна виставка «Довкілля 2015», які вже традиційно щороку проводяться за підтримки Кабінету Міністрів України та Мінприроди.

Під час Форуму було проведено ряд конференційних заходів за участю науковців, представників державних установ, громадськості, а також Церкви. Серед ключових тем: «Євроінтеграція та національна екологічна політика», ««Довкілля для України», як складова «Довкілля для Європи»», «Впровадження екологічної складової Угоди про Асоціацію «Україна – ЄС»: горизонтальні директиви», «Зелена енергетика: стан та перспективи розвитку в Україні», «Розвиток природно-заповідного фонду та інших елементів екомережі в контексті євроінтеграційних процесів», «Поводження з відходами в Україні: проблеми та перспективи», «Охорона вод та раціональне використання водних ресурсів: сучасний стан та перспективи», а також питання екологічної освіти, сталого споживання тощо.

В низці конференційних заходів Форуму взяло участь Бюро УГКЦ з питань екології. Д-р Володимир Шеремета, очільник церковної екологічної інституції, представив основні методи та форми просвітницької діяльності для формування цілісної свідомості відповідальності за природне довкілля на засадах християнської віри та етики. «Відповідальність за природу є свідченням живої християнської віри й одним з невід’ємних елементів християнського способу життя та культури поведінки», – зазначив керівник Екобюро УГКЦ. – Це практична відповідальність, індикатором якої є цілісно мудре, справедливе та помірковане ставлення та управління Божими природними дарами». Попри ключові екологічні ініціативи було коротко представлено основні видання, сайт «Відповідальність за створіння», а також еко-просвіту через соціальні мережі.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології