01.06. Фільм про Євромайдан SOS та кампанія про українських політичних в’язнів в РФ

19419_601609436646736_3281652729156586695_nУ понеділок, 01 червня, о 19.00 в кінотеатрі «Кінопанорама» (м. Київ, вул. Шота Руставелі, 19, велика зала) відбудеться показ документального фільму «Євромайдан SOS. Право на гідність». Ідея створення фільму належить режисерці Svetlana Lischynska, а до її реалізації долучились інші волонтери – оператори та продакшн-студія Activ Vision.

Євромайдан SOS – ініціатива, яка під час Революції Гідності об’єднала людей, готових з ризиком для себе захищати права, свободу та життя учасників протесту. Євромайдан SOS – величезна спільнота людей, тисячі волонтерів у всіх регіонах України і за її межами, сотні тисяч читачів сторінок у соціальних мережах. Кожен робив свій внесок у ініціативу, долучався та допомагав у тій сфері, де міг найбільше бути корисним. Адже всі розуміли, що за кожним повідомленням, за кожним тривожним дзвінком стоїть доля людини. Що Євромайдан – це боротьба, а Євромайдан SOS – це інструмент, за допомогою якого ми наближали свою перемогу.

Фільм «Євромайдан SOS. Право на гідність» – про взаємодопомогу, про те, що мотивує людей волонтерити, це розповідь про те, як розвивалася перша масштабна волонтерська ініціатива України. Про те, як під час Революції Гідності люди об’єднались, щоб захищати права інших людей. І що українці дійсно живуть девізом «Моя хата скраю!», але з доповненням: «першим ворога стрічаю!». І ми зустріли! Та об’єднались, щоб боротись проти бандитської влади та численних порушень прав людини.

Після показу фільму відбудеться панельна дискусія “Від в’язнів Банкової – до в’язнів Кремля. Шляхи до свободи або #LetMyPeopleGo”, яка присвячуватиметься двом із тем, на якими зараз працює ініціатива, – розслідуванню злочинів, скоєних під час Євромайдану, а також питанню визволення українських політичних в’язнів у РФ. Майдан завершився, але проблема політичних в’язнів не вичерпана, просто «берлінська стіна» посунулася трохи східніше. Якщо під час Майдану проукраїнських та проєвропейських людей заарештовували в Києві, то тепер це роблять у Криму, окупанованій території Донбасу та Росії. Подеколи – ті самі люди, які втекли від правосуддя за східний кордон. Ми часто чуємо про Надію Савченко, Олександра Кольченка, Олега Сенцова, та ув’язнених – набагато більше. І всім їм потрібна наша підтримка та допомога. Про те, як саме ми їм можемо допомогти, – і поговоримо під час дискусії.

Вхід вільний.

За додатковою інформацією прохання звертатись до Марії Іваник +380507058672, ccl.org.ua@gmail.com

Подія у ФБ – ТУТ