Газета «Провинция» закликає навести лад у міліції Костянтинівки і захистити видання від «антиукраїнського звіра»

Колектив газети «Провинция» з міста Костянтинівки (Донецька область), який минулого року зазнав нападів та репресій від терористів «ДНР», звертається до керівництва країни і області з проханням навести лад у правоохоронних органах міста, які не можуть провести розслідування щодо нападу на редакцію. Про це йдеться у заяві колективу,повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 Нагадаємо, у ніч на 27 квітня невідомі побили вікна у приміщенні, де розташований офіс редакції.

 Працівники «Провинции» нагадали, що минулого року у квітні їм також розбили вікна та спалили кімнату. Інцидент стався після погроз сепаратистів. Однак нещодавній інцидент був здійснений більш нахабно попри те, що місто було звільнено від бойовиків «ДНР» та наразі у Костянтинівці знаходиться багато військових і міліціонерів.

 «Тепер бандити нахабно, довго і наполегливо розбивали три вікна на фасаді будівлі редакції (швидше за все ломом) при світлі лампи, що висить під козирком над вхідними дверима. І начебто час змінився, в місті повно військових і міліціонерів, але люди з такими ж поглядами, як ті, що влаштували тут антиконституційний переворот, продовжують творити беззаконня, крушити чужу власність. Понять свободи слова, незалежних ЗМІ для «п’ятої колони» не існує, як не існує загальнолюдських цивілізаційних цінностей», – заявляє колектив газети.

 Редакція також додала, що через події, що сталися, відчуває і власну силу слова, і свою незахищеність.

 «Ми хочемо відмітити, що у відмінності від минулого квітня, коли антиукраїнські варвари крушили всі ЗМІ підряд, тепер на звільненій території підняли руку лише на нас. Це говорить, перш за все про те, що Костянтинівка продовжує залишатися вогнищем напруженості і небезпеки на Донбасі», – йдеться у зверненні колективу.

 У редакції повідомили, що керівництво міліції і більшість співробітників в міськвідділі Костянтинівки з минулого року не помінялися: «… в роботі не додалося публічності, хоча їх поведінка до війни і в період окупації залишили багато питань».

 Колектив газети переконаний, що попри встановлену в редакції сигналізацію позавідомчої охорони міськвідділу МВС, цього разу правоохоронці знову не знайдуть нападників.

 «Тому ми звертаємося до керівництва країни і області з вимогою навести лад з нашими «охоронцями», які, професійно вже не в змозі ні провести профілактику, ні усунути, ні провести розслідування безладів в місті. Ми не говоримо про те, що їх всіх треба посадити, але хоч би поміняти потрібно обов’язково», – вважає коллектив «Провинции».

 Редакція костянтинівської газети сподівається на підтримку всього журналістської спільноти, яка «не залишать нас наодинці з цим антиукраїнським звіром, що “розростається”».

 Як повідомляла «Телекритика», протягом тижня сайт газети атакують та намагаються зламати. «Наш серевер у Німеччині підтвердив DDoS-атаку», – написав журналіст видання Володимир Березін.

 Для скорішого відновлення приміщення редакція надала дані для фінансової допомоги: Картка у Приватбанку 5169 3305 0298 5127 Разпутько Михайло (головний редактор).

 Нагадаємо, уночі 22 квітня 2014 року невідомі закидали офіс костянтинівської приватної газети «Провинция» пляшками з займистою речовиною, унаслідок чого виникла пожежа і пошкодила майно редакції. Тоді головний редактор видання Михайло Разпутько зазначив, що редакція пов’язує напад з журналістською діяльністю. Напередодні підпалу до редакції зателефонував невідомий чоловік і застеріг від критики «ДНР».

 30 квітня минулого року частина тиражу газети «Провинция», що видається у Костянтинівці і друкується в друкарні міста Горлівки (Донецька область), була захоплена сепаратистами і не потрапила у продаж.

 8 травня 2014 року невідомі із зброєю заблокували редакцію газети «Провинция» і заборонили її вихід.

Згодом, у травні минулого року, представники «ДНР» змусили керівництво цього друкованого видання змінити редакційну політику, надрукувати статтю про «каяття» і передати управління редакцією журналісту Володимиру Аверіну, який активно підтримує так звану «Донецьку народну республіку». Газету «Провинция» було перейменовано на «Народную газету». Журналіст газети Володимир Березін був змушений переховуватися через погози так званих «тітушок». Видавці газети змогли повернути собі видання і колишню її назву тільки після звільнення міста від терористів.

Джерело: Телекритика