У Львові відбулася українсько-польська молитва примирення

На території меморіалу «Цвинтар Орлят» та біля меморіалу воякам Української галицької армії, що на Личаківському кладовищі в Львові, відбулась польсько-українська молитва примирення. Її провели Архієпископ Митрополит Львівський Римсько-католицької Церкви Мечислав Мокшицький, духівники Українського католицького університету Тарас Когут та Орест Демко.

dsc_5839-1024x684

Спільна молитва першого листопада, у День всіх Святих за польською традицією, стала вже традиційною для Львова, і помолитися разом приходить багато і українців, і поляків.

dsc_5797-1024x684

«Польська громада є дуже великою у Львові. І потрібно пам’ятати, що стосунки потрібно підтримувати. Неможливо досягнути певного рівня у їх розвитку і думати, що це назавжди. Дякувати Богу, після Другої Світової війни ми почали розуміти, мудрість – в іншій формулі. Англійською мовою – «win-win»: перемога однієї сторони означає перемогу для іншої. Під час визначальних подій на Майданах ми переконалися, що від співпраці користають обидва народи», – зазначив Мирослав Маринович, проректор УКУ з місії та призначення університету.

dsc_5879-1024x684

Уперше польсько-українська молитва примирення масово відбулася 1 листопада 2002 року за участю кардиналів Любомира Гузара та Мар’яна Яворського, дисидентів Яцека Куроня, Михайла Гориня, Мирослава Мариновича та ще близько сотні громадських діячів з України та Польщі. Така акція стала ініціативою поляків та українців, які виступили за діалог, порозуміння та поєднання між двома народами.

Джерело: УКУ