Журналісти та активісти Чернігівщини здобували знання у галузі боротьби з корупцією

Журналісти та активісти Чернігівщини здобували знання у галузі боротьби з корупцією

Представники активної громадськості та журналісти Чернігівщини пройшли навчання в Антикорупційній Школі, яка проходила в еко – комплексі «Голубі озера» з 20 по 23 липня 2017 року.  Школа проходила в рамках проекту «Сприяння імплементації антикорупційної реформи в Чернігівському регіоні»

Протягом всіх днів навчань, учасники школи підвищували свою мотивацію та компетентність у контролі за антикорупційною реформою та здобували  знання у галузі боротьби з корупцією на місцевому рівні.

Школа підготувала фахівців, які опановували нові для себе навички, а саме: можливості моніторингу декларацій чиновників, роботі з відкритими джерелами інформації та реєстрами, яким чином можна використовувати  сайти органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, веб – портал публічних коштів, електронні системи, реєстри, соціальні мережі для моніторингу та проведення незалежних журналістських розслідувань.

Разом з експертами учасники школи вчилися писати зразки запитів та звернень, аналізували роботу он-лайн платформи ДФРР,  оцінювали проекти, що реалізовувалися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в Чернігівському регіоні, а також визначали основні особливості роботи антикорупційних органів України.

Всі залучені експерти та тренери – Володимир Тарнай, Гюнель Бабакішієва, Гліб Канєвський, Римма Олексенко, Олександр Назаренко, Сергій Нестеренко, Олександр Підгорний –  доклали максимум зусиль для досягнення основної мети Антикорупційної школи – посилити спроможність активістів здійснювати моніторинг впровадження антикорупційної реформи  та налагодити місцевий контроль за реалізацією реформи в регіоні.

Матеріали Школи доступні у розділі Публікації за посиланням http://dobrochyn.org.ua/publikatsiyi

Під час Антикорупційної школи панувала дружня атмосфера. Як організатори, так і учасники залишилися задоволеними результатами плідної праці та новим безцінним досвідом.

Висловлюємо подяку за допомогу у проведенні Антикорупційної школи голові Чернігівської ОДА Кулічу В., депутату Чернігівської міської ради Коваленко В., та приватному підприємцю Чаусу І. 

Проект «Сприяння імплементації антикорупційної реформи в Чернігівському регіоні» здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.