Освячена ікона “Всевидяче око Боже” для Миротворця

Митрополит Іоан (Яременко) освятив ікону «Всевидяче око Боже».

Щойно, Голова Синодального управління військового духовенства #УПЦ_Київського_Патріархату митрополит Іоан Яременко освятив ікону «Всевидяче око Боже», написану рукою відомого українського художника та іконописця Yuriy Nikitin.

Новоосвячена ікона «Всевидяче око Боже» одразу була передана колективу Центру досліджень ознак злочинів проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку Миротворець.

Звертаючись до колективу центру «#МИРОТВОРЕЦЬ» митрополит Іоан зазначив, що ікона це не тільки символ, це не просто зображення, це дієвий спосіб, даний Богом, через який ми з’єднуємся з небесними силами: «І коли ми освятили образ «Всевидячого ока Божого» то по нашій вірі і по Божественній благодаті цей образ набув таких властивостей, що наша молитва буде почута Богом і ми отримуємо від Бога укріплення у вірі, вияснення і відповіді внутрішні на ті зовнішні потреби які у нас з’являються».

Голова СУВД наголосив, що колектив «МИРОТВОРЦЯ» робить велику справу, допомагаючи розрізнити і відділити правду від неправди: «Бог, Який є найвищою правдою, хоче, щоб ми жили по правді. Тому кожного, хто за цю правду бореться, Бог укріплює та підтримує. Дана ікона буде підтримкою для всіх, хто виявляє неправду і дає змогу українцям знати правду».

Довідково: Ікона Всевидяче око Боже – рідкісна і незвичайна. На ній символічно зображене християнське розуміння космогонії. У центрі ікони Ісус Христос, Який благословляє. Він знаходиться в центрі кола, від якого в різні боки відходять промені – символ благодатного світла. У наступному колі – обличчя людей. Це символ Божественних енергій та небесних безтілесних сил, які з’єднують Божественний і людський світ. Третє коло – Богородиця, Яка піднімає руки вгору для молитви. Вона заступається за людей перед Богом. Четверте коло найголовніше. Тут Зображено всемогутнього Бога, Який благословляє всіх. У загальному ікона Всевидяче Око Боже має складну символіку та алегоричне тлумачення.

Синодальне управління військового духовенства УПЦ КП