Участь МСБ в переговорному процесі з органами влади: практики та виклики

Громадська організація «Центр соціальної безпеки та регіональних ініціатив» розпочинає реалізацію  проекту «Аналіз практик участі організацій малого та середнього бізнесу у переговорному процесі з органами влади при формуванні політики регулювання соціально-трудової сфери».
Створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу є однією з цілей Стратегії розвитку МСБ на період до 2020 року. Запорукою  успішної реалізації даної Стратегії  є створення дієвих механізмів комунікації, які стимулюватимуть залучення МСБ до розробки регіональних програм розвитку, підвищенню рівня взаємодії та довіри між учасниками переговорного процесу.Сьогодні перешкодою для дієвих переговорних практик малого та середнього бізнесу та органів влади є недосконалість і доволі часта закритість діалогового простору, визначена недосконалістю чинного законодавства. Це входить у протиріччя з Положеннями Угоди про асоціацію та Порядку денного асоціації Україна ЄС.

Вплинути на ситуацію ми плануємо за допомогою проведення низки регіональних круглих столів, які стануть об’єднуючими дискусійними майданчиками на яких представники малого та середнього бізнесу, органів місцевої влади, члени національних і регіональних бізнес-об’єднань, підприємці, представники громадських організацій не лише обговорять поточний стан комунікацій між МСБ і владою, але й вироблять рекомендації для удосконалення переговорних процесів при формуванні політики регулювання соціально-трудової сфери.

Запрошуємо всіх зацікавлених взяти в них участь. Відбуватимуться заходи у:
Харкові – 15 вересня 2017 року (реєстрація до 10 вересня 2017 року)
Одесі – 22 вересня 2017 року (реєстрація до 17 вересня 2017 року)
Чернівцях – 6 жовтня 2017 року (реєстрація до 25 вересня 2017 року)
Києві – 20 жовтня 2017 року (реєстрація до 8 жовтня 2017 року )

Партнери проекту:

  • Федерацієя профспілок працівників малого та середнього підприємництва України,
  • Всеукраїнська професійна спілка працівників туристичної галузі, санаторно-курортної сфери та готельного господарства,
  • Асоціацієя приватних роботодавців,
  • Харківська обласна організація професійної спілки підприємців,
  • ГО Інформаційний центр «Майдан Моніторинг».
Проект реалізується під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної Платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» .Для реєстрації участі у конференції, просимо заповнити реєстраційну форму.

Відбір учасників буде здійснюватися шляхом анкетування. Підтвердження участі Ви отримаєте після розгляду надісланої анкети.

Контактна особа: Вікторія Хомрач
Координатор заходу
Електронна адреса: socialsecurity@ukr.net
Телефон: +38 099 566 75 98