Кожен має право знати свої права

25 жовтня 2017 р. у Hubi ДонНТУ за сприяння Української миротворчої школи для студентів-активістів, член Координаційної ради зі сприяння розвитку громадянського суспільства в Донецькій області Олександр Таненок провів семінар-тренінг «Кожен має право знати свої права».

Він зазначив, що права людини як броня — вони захищають нас; вони як правила — говорять нам, як себе поводити; і вони як арбітри — ми можемо до них звертатися.

Після теоретичної частини розпочався тренінг. О.Таненок запропонував студентам вибрати статтю із Загальної Декларації Прав людини, норма права якої пов’язана із його долею або батьків, рідних, знайомих, котрим можливо доводилося звертатись до органів, суду за захистом порушеного права.


Наступним цікавим завданням було визначення особистості в історії країни (політичній, літературній, релігійній), які відстоювали ідеали прав людини або боролися за них.


Слідуючим етапом тренінгу стало виконання завдання на питання: «Що робити, якщо порушені Ваші права людини».
Три групи студентів методом «мозкового штурму» протягом 10 – 15 хвилин підготували чудовий матеріал, який було презентовано кожною групою. Презентація інтелектуального наробку групи сприймалася учасниками семінару-тренінгу дуже уважно і навіть – прискіпливо. Після кожної презентації як наслідок – схвальні бурхливі оплески. Найактивніші учасники семінару були відмічені подарунками.


Отже, після проведеного семінару-тренінгу у студентів ДонНТУ залишилися не лише корисна інформація, але й приємні спогади про спільну творчу працю, про запальну дискусію з приводу актуальних проблем прав людини. Адже, як відомо, лише у полеміці народжується істина.