Головна небезпека, або сценарій блискавичної капітуляції

Шановне товариство з обох таборів тішить себе надіями, що гарантією від стрибка у невідомість може бути наш парламент, новий Майдан чи ще якась громадська активність. Любі друзі, ви забуваєте про чинний закон № 7164 «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Цей закон був прийнятий під тиском світового співтовариства, до нього фактично прив’язана частина санкцій проти країни-агресора.

Єдиним запобіжником проти його впровадження у життя є позиція президента. Правда, в законі № 2167-VIII від 6/10/2017 року вказано, що закон №7164 вступає в силу тільки після виводу всіх окупаційних військ, але як ми чули в інтерв’ю Коломойського, на його думку їх там вже нема.
То ж що передбачає цей закон ?

Стаття 2 говорить про обмежене застосування українського законодавства, тобто про фактичну автономію.
Стаття 3 каже про загальну амністію всіх колаборантів.
Стаття 4 гарантує подальшу русифікацію, тотальну і беззаперечну.
Стаття 5 говорить про те, що всі судді і прокурори там будуть призначатись з дозволу рашки, а урядовці дири будуть недоторкані.
Стаття 7 каже, що ми маємо платити за відновлення ОРДіЛО, яке і до війни було фінансовою дірою.
Стаття 8 каже, що рулити там буде рашка.
І сама жирна Стаття 9, яка передбачає переодягання попочленців в українських міліціонерів.

Тож, як бачимо, «новій команді», якщо така прийде до влади, зовсім нема потреби змінювати законодавство, для імплементації Мінську їм не потрібен парламент і тиснути на депутатів не вийде.

ВАЗ чітко артикулював, що збирається «припинити стріляти», поновити виплати пенсій в ОРДіЛО і розпочати прямі переговори з рашкою про умови ̶к̶а̶п̶і̶т̶у̶л̶я̶ц̶і̶ї̶ всовування окупованих територій взад.
Беня був відвертішим, він заявив про необхідність прямих перемовин з лндр і про те, що Путін ні при чому. Питання Криму «нова команда» виносить за дужки чи то відкладає на потім, що у випадку рашків рівносильне відмові назавжди.

Фактично, мова йде про блискавичну капітуляцію перед рашками, яку телевізор покаже як досягнення миру і нашу велику перемогу, якраз до парламентських виборів . Західні союзники, які не дивляться 1+1 і не читають УП, викреслять Україну із списку країн вільного світу і продовжують будувати лінію оборони по Шенгену. Холодна війна нікуди не дінеться, і рано чи пізно рашка остаточно програє і порине в кривавий хаос, але ми знову опинимось переможеними, на цей раз як союзники рашків. Хто не знає, як це виглядає, нехай згадає 90-ті, коли Україна опинилась серед переможених у перший Холодній війні країн, на відміну від країн Варшавського пакту та країн Балтики. Горе переможеним.

Ціна питання занадто велика, щоби чекати прозріння шановних телеглядачів. Групуватись і діяти треба вже зараз, не чекаючи парламентських виборів чи зашкварів ВАЗу (які обов’язково будуть). #стопреванш

Тримаймо стрій. Слава Україні !

Павло Гомонай