Міліція затримала журналістів, які знімали кортеж Януковича

UPD Журналістів випустили.

Ось що трапилося насправді

httpv://www.youtube.com/watch?v=8eHwQCIVLJA


Сьогодні у Донецьку міліція затримала трьох кореспондентів, що проводили відеозйомку кортежу Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА і урядовців, що його супроводжують, які прибули для участі у похоронах голови Ради міністрів АРК Василя Джарти.

Як повідомив кореспонденту УНІАН телефоном голова Донецької обласної громадської організації «Союз ошуканих вкладників» Дмитро ВЕРЗИЛОВ, сьогодні вранці він і кореспонденти трьох сайтів – «НГО», «Кордон» і «Агентства журналістських розслідувань» – знаходилися на узбіччі дорогі неподалік аеропорту Донецька. Коли кортеж з В.ЯНУКОВИЧЕМ і особами, що його супроводжують, проїжджав поруч, журналісти стали знімати це на відео. У цей час до кореспондентів підійшли співробітники міліції і попросили пройти з ними до Київського РВВС м. Донецька «для встановлення особи».

«Співробітники міліції затримали нас без пояснень. Сказали тільки, що нібито ми виглядаємо «якось підозріло», – сказав Д.ВЕРЗИЛОВ.

Він уточнив, що після цього його і трьох кореспондентів посадили у міліційну машину і доставили до райвідділку, де досі утримують без пояснень.

http://www.unian.net/ukr/news/news-452013.html

Затримання відбулось під час того, коли літні жінки з чорними хусточками збиралися зустрічати з плакатом: “Туди вам і дорога!” кортеж президента Віктора Януковича.

“Люди просто вказували їм напрямок на Макіївку”, – пояснив Верзілов.

Нагадаємо, сьогодні вранці, 18 серпня, на автовокзалі Західний працівниками міліції були затримані троє журналістів з видань Кордон, Агенція журналістських розслідувань та Портал неполітичних новини NGO.DONETSK.UA. Вони знімали урядові кортежі, що прямували з аеропорту на похорон Василя Джарти.

Журналіст Порталу неполітичних новин NGO.DONETSK.UA Віталій Овчаренко був присутній на місці. Він почав знімати скупчення людей та урядові автівки. Тим часом до нього підійшли правоохоронці та попросили показати посвідчення. “Вони переписали мої данні, нічого не пояснивши, – розповідає Віталій. – Потім всіх журналістів попросили добровільно сісти в маршрутку. Зараз нас привезли у Київське РВВС для бесіди”.

http://ngo.donetsk.ua/news/donecka-miliciya-zaareshtuvala-litnih-zhinok-nezadovolenih-vladoyu

 

Acerca de Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair