Президент СКУ зустрівся з президентом Януковичем. Поговорили…

26 серпня 2011 р. в Києві відбулась офіційна зустріч Президента Світового Конґресу Українців (СКУ) Евгена Чолія з Президентом України Віктором Януковичем. У зустрічі також узяли участь Глава Адміністрації Президента Сергій Льовочкін,  Перший заступник міністра закордонних справ Руслан Демченко і Голова комітету з економічних реформ Владислав Каськів та Президент Конґресу Українців Канади Павло Ґрод і Голова Об’єднання Українців Росії Тарас Дудко.

Президент СКУ акцентував на важливості інтеграції України до Європейського Союзу та повідомив про звернення СКУ з цього питання до високих європейських інституцій. Він наголосив, що порушення людських прав в Україні, а зокрема тиск на опозицію та невиправданий арешт екс-Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко можуть пошкодити цьому процесу, а також закликав до дотримання Україною європейської візії, що базується на принципах демократії.

Відтак Евген Чолій звернув увагу на потребу відповіді від владних структур на Меморандум СКУ про важливі питання, що стосуються України та української діаспори.

Окрім того, Президент СКУ прокоментував розпорядження Кабінету Міністрів України “Про схвалення концепції Державної програми співпраці із закордонними українцями на період до 2015 р.” та рекомендував створити дорадчу комісію щодо виконання цієї програми, яка б включала представників СКУ.

Рівнож Евген Чолій закликав владні структури України стати на захист української громади в Росії, зокрема у питанні судових розправ, спрямованих на ліквідацію Федеральної національно-культурної автономії українців Росії та Об’єднання українців Росії.

Зі свого боку Президент Віктор Янукович закликав українську діаспору до співпраці для кращого майбутнього України.

В кінці зустрічі Президент СКУ передав Президенту Віктору Януковичу фільм канадського кінорежисера Юрія Лугового “Окрадена земля“, що присвячений темі Голодомору як геноциду українського народу.

 

Інформацію про цю зустріч також можна прочитати на сторінці офіційного інтернет-представництва Президента України за адресою: http://www.president.gov.ua/news/21027.html

СВІТОВИЙ КОНҐРЕС УКРАЇНЦІВ

145 Evans Ave., #207
Toronto, ON
M8Z 5X8 Canada

Tel. (416) 323-3020
Fax (416) 323-3250
e-mail: congress@look.ca

website: www.ukrainianworldcongress.org

 

Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair