Українська діаспора Чикаго вимагає звільнити Тимошенко

У середу, 10 серпня, в Чикаго відбулось народне віче-протест, організоване Українською громадською організацією «Помаранчева хвиля» та Українським конгресовим комітетом Америки (відділ Іллінойс).

Представники діаспори висловили свій протест проти антинародних кроків діючої влади. Зокрема, діаспора вимагає припинити використання судової гілки влади як методу боротьби з опозицією, рішуче протестує проти вибірковості судових позовів і арештів, пов’язаних з лідерами найчисельних опозиційних партій. В підтримку всім проведеним протестам, українці Чикаго вимагають негайно звільнити з-під варти опозиційних лідерів. Про це йдеться в резолюції мітингу.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZDJ4fPavPSU

«Об’єднати всі сили проти уряду Януковича – це найголовніше. Оборона Юлії Тимошенко – це оборона кожного українця, це оборона молоді, наступного покорління. Цей момент в історії вирішить, чи буде Україна з Європою, чи повернеться до Москви на довгі роки. Ми прийшли, щоб оборонити і Юлію Тимошенко, і Юрія Луценка, і кожного арештованого студента та журналіста, ми обороняємо права кожного українця. Так як є небезпека повернення до тоталітарних совєтських часів…»
Марта Фаріон, член правління УККА (Іллінойс), президент фундації Києво-Могилянської Академії, (США)

Також, у резолюції зазначено вимогу щодо повернення звань героїв України Роману Шухевичу, Степану Бандері, про припинення тотальної русифікації державних установ, навчальних закладів, медіа простору, проти переслідування істориків, правозахисників та цензури ЗМІ.

Громадські організації діаспори Чикаго звертатимуться до уряду США та інших країн світу за підтримкою в припиненні згортання демократії в Україні.

Також представники діаспори вимагають якнайшвидшого узгодження плану дій від новоствореного Комітету опору диктатурі, до якого увійшли всі опозиційні сили.

Протест в Чикаго відбувся за участі різних хвиль еміграції під єдиним закликом до українського народу об’єднатися задля встановлення справедливості і чинити опір ідеологічному та фізичному придушенню опозиції.

Нагадаємо: 8 та 10 серпня подібні демонстрації пройшли також в Торонто та Нью-Йорку.

http://www.vidia.us

Демонстрація в Чикаго за звільнення Тимошенко

Acerca de Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.