Михайла Добкіна — в народні артисти (відео)

Харківська обласна організація Української народної партії пропонує присвоїти голові Харківської обласної державної адміністрації Михайлу Добкіну звання “Народний артист Слобожанщини”. Така ініціатива з’явилася після того, як Михайло Добкін та міністр культури України Михайло Кулиняк під час проведення етнофестивалю “Печенізьке поле” зі сцени дуетом виконали пісню “Рідна мати моя”. Кажуть, у багатьох свідків цієї непересічної події (а вона транслювалася відразу на кількох телевізійних каналах) на очах виступили сльози радості. Ось, мовляв, які співучі і талановиті у нас чиновники! На них тримається вся українська культура!

Особливо талановитим виявився очільник Харківщини. Мало того, що він виконував пісню чужлю йому українською мовою. Він ще й продемонстрував мистецтво експромту, оскільки, співаючи, постійно підглядав у папірець, де були чи то слова, чи то ноти відомої пісні. Публіка була в захопленні.

Отож, зважаючи на значний особистий внесок М. Добкіна у розвиток української пісенної культури, Харківська обласна організація УНП і запропонувала присвоїти йому звання “Народний артист Слобожанщини”. Бо справжніх артистів на Слобожанщині залишилося не багато. Особливо після того, як Харківська обласна влада ліквідувала Харківський обласний центр народної творчості та культурний центр “Юність” на базі яких працювали унікальні мистецькі колективи, в тому числі й Харківський муніципальний театр народної музики України “Обереги”. І в цьому теж є безпосередня заслуга Михайла Марковича. Згадаймо хоча б як відбувалося виселення працівників Центру народної творчості з приміщення по вулиці Пушкінській, 62. З міліцією, ЗМОПом, як і належить діяти “справжнім цінителям народного мистецтва”. До речі, в такий же спосіб харківська влада нещодавно позбавила приміщення і міське товариство “Спадщина”, яке об’єднує низку організацій культурно-просвітницького спрямування. Про ці “культурологічні традиції” Михайло Добкін теж добре знає.

Так що, хто б там що не говорив, а заслуги голова Харківської облдержадміністрації перед українською культурою цілком беззаперечні. Це можуть підтвердити і артисти Харківського Національного академічного театру опери і балету імені Лисенка, які вже півтора місяці не отримують заробітної плати. А нещодавно більше сотні артистів цього театру після невдалих гастролей у Німеччині були майже насильно вивезені з цієї країни за допомогою … Червоного Хреста. Для допомоги харківським артистам у влади не знайшлося грошей. Та й узагалі навіщо їм платити ті гроші, коли тільки міністр культури і голова обладміністрації своїми талантами можуть заповнити увесь культурний простір. Цікаво, чи не це мав на увазі Михайло Кулиняк, коли під час нагородження учасників етнофестивалю “Печенізьке поле” сказав, що політика Президента України у сфері культури дає свої результати? Щоправда, дуже печальні.

Віктор Козоріз

httpv://www.youtube.com/watch?v=l_PyZwshyog

Acerca de Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

Los comentarios están cerrados.