Протестна акція Української спілки ветеранів Афганістану

Згідно рішення розширеного правління Української спілки ветеранів Афганістану 20 вересня 2011 року у м. Львові Львівською обласною організацією Української спілки ветеранів Афганістану та іншими громадськими, ветеранськими організаціями Львівщини біля Львівської обласної державної адміністрації по вул. Винниченка, 18 о 10.00 розпочнеться протестна акція.

 

Основним чинником до протестного волевиявлення є прийняття Верховною Радою України у першому читанні проекту Закону України «Про гарантії держави щодо виконання рішень судів» за № 9127. Законопроект № 9127, – суттєво звужує права громадян і суперечить Конституції України. В цьому законопроекті немає жодного слова про гарантії держави щодо виконання судових рішень, замість того, пропонується внести значні зміни у ряд Законів, а саме: «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про жертви нацистських переслідувань», «Про дітей війни», «Про статус і соціальний захист громадян, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЄС», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку», інші закони України, що спрямовані на соціальний захист простих громадян.

 

Ініціюючи законопроект № 9127, Уряд намагається ліквідувати існуючі пільги (знижки за житло та комунальні послуги, надбавки до пенсій, розміри грошової винагороди) і отримати право самостійно визначати їх рівень. На практиці це означає скасування у Державному бюджеті так званих «захищених статей», згортання майже всіх соціальних програм.

 

В акції братимуть участь організації ветеранів війни в Афганістані та інших країнах, «чорнобильців», ветеранів України, дітей війни, офіцерів, підтримує акцію громадський рух «Вільний простір», просто небайдужі громадяни Львівщини. Такі ж протестні акції проходитимуть у м. Києві та інших обласних центрах України.

 

Правління Львівської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану


Acerca de Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.