Спи спокійно, наш дорогой мер, Генадій Адольфович!

У  Харкові «перекрили кисень» трьом телекомпаніям –  «Форе», АТН, А/ТВК.

Журналісти звернулися за допомогою до харків»ян: прийдіть на пікет до міськради.  Результат – харків»ян не має!  Чому?  Адже, акція не під партійними прапорами.  Може важко постояти годинку з друзями, покурити, поспілкуватися?  Ні, не важко. Може тому, що час робочий?  Але ж з мільйонної аудиторії глядачів, де, хоча б тисяча чоловік? Боязно, що з роботи звільнять?  А де пенсіонери, безробітні?  Де надія України – студентство, купа їхніх організацій? Пиво дудлить: «аби бути модними і успішними»?  Де харківська інтелігенція?  Вміє тільки щоки надувати і повторювати слідом за провокаторами: «Ми – пєрвая сталіца!».  Тут, пардон, приходить на пам»ять характеристика інтелігенції, яку дав Ленін.

Нічого не поробиш, такі ми є сьогодні.  Такий наш світогляд, менталітет, або по-простому – нутро.  Століття колоніального приниження, гноблення, репресій, голодоморів, чисток поселили в нас, м»яко кажучи, обережність.

Чи рівня ми в  плані людської гідності Європі?  Навіть Азії?  Порівняймо: в Празі змінили керівництво т/каналу і 75 тисяч пражан вийшли на площу.  В Лондоні поліція підстрелила бандита і Лондон запалав, як і пару років тому Париж і пів Франції, бо там випадково загинули два чорношкірих підлітка.  Молодь піднялася.  В Києві ж, у відділку міліції, «з лавки падає» студент, на смерть(!) і – тиша.  У приміщенні(!) харківського управління обласної міліції вбивають!  (Зараз вбивць судять.)  А такі дива? – ввечері базар є, а вранці – немає.  Хазяєва будок тільки рота роззявили від такого фокусу харківської влади.  Нічого, заспокоїли. Як завжди.

Так, що до громадянського суспільства, справжньої демократії нам ще, як до Києва … То що, рано нам ще в Європу? Давно час!  Треба піднімати стандарти.  І в першу чергу – моральні.  Сьогодні в Харкові вже стоять біотуалети (як у Парижі!) і харківська інтелігенція не ховається у парках за деревами.  А завтра – не буде ховатися на кухні, а буде відстоювати (на французький манер) свої права!  Бо право на свободу слова потрібно не тільки журналістам.

Але сьогодні,  поки що,  харківська влада може робити все, що завгодно і спати спокійно: в місті справжньої опозиції ще не має.  В чому і моя вина.

Але, за все приходить час розплати…

Олександр Денисенко – голова Харківської міської організації Народного Руху України і ТВУН.

22.09.11

Харків'ян вітає наркобарон Пабло Ескобар
Acerca de Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair