У Києві відкрилась виставка Оуки Лееле “Трансгресивна утопія”

1 вересня в Києві в галереї «Совіарт» (Андріївський узвіз 22, Київ) за участю Посла Іспанії в Україні пана Хосе Родрігеса Мояно відбулось відкриття виставки “Трансгресивна утопія” іспанської художниці Оуки Лееле.

Основною для “Трангресивної утопії” стали роботи художниці, підготовлені для презентації Іспанії на ХІ Мистецькому Бієнале у Каїрі, який було відкрито в грудні 2008 року у столиці Єгипту.

Роботи відображають факти життя самої Оуки Леели, вони випромінюють емоційність і ліризм і водночас повертають до спогадів, сповнених ностальгії за певними речами, родиною та  часом, коли вона була підлітком, а її життя лише розпочиналось.

На виставці представлені цифрові і чорно-білі фотографії.

Оука Лееле (Мадрид, 1957) – іспанська фотограф, художниця та поетеса. Вона отримала Державну премію у галузі фотомистецтва у 2005 році, Мадридську премію у галузі культури у 2004 році і у 2003 – Державну премію у галузі бібліофілії. Протягом кар’єри її роботи виставлялися в таких престижних закладах як Музей Прадо, Іспанський музей сучасного мистецтва, Фундація Картьє, тощо.

Посольство Іспанії в Україні також запрошує всіх бажаючих взяти участь у додатковому заході у рамках проведення  виставки, яким стане показ фільму «Погляд Оуки Лееле», що відбудеться 8 вересня о 19.00 год. у галереї «Совіарт» (Андріївський узвіз 22, Київ), вхід вільний.