Журналістів запрошують на прес-брифінг ООН про новий конкурс “Заповідна Україна”

7 вересня 2011 року о 12:00 год. Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Ґете-Iнститут в Україні запрошують представників ЗМІ та неурядових організацій на прес-брифінг з нагоди оголошення конкурсу відеоробіт «Заповідна Україна» та круглий стіл з питань заповідної справи та екологічного оздоровлення Дніпра.

Прес-брифінг відбудеться у конференц-залі Ґете-Iнституту (Вул. Волоська, 12/4, четвертий поверх). 

Час проведення прес-брифінгу – з 12:00 до 12:30.

Час проведення круглого столу – з 12:30 до 14:00.

Учасники прес-брифінгу та круглого столу:

Вера Багаліантц,  директор Ґете-Iнституту в Україні

Василь Толкачов, керівник Проекту Програми розвитку ООН та Глобального Екологічного Фонду

Дмитро Рущак, керівник Проекту Програми розвитку ООН та Глобального Екологічного Фонду

Василь Шевчук, Голова Українського товариства охорони природи

Микола Стеценко, президент Асоціації природоохоронних територій України

Представники порталу Bigmir – технічного партнеру конкурсу.

 

З питань акредитації та для отримання детальнішої інформації просимо звертатися до 18:00 год. 6 вересня за тел. (044) 287 51 33 або за адресою olena.semenova@undp.org.ua

 

Відеоконкурс “Заповідна Україна» є продовженням однойменного конкурсу фотографій, що відбувся у 2010 році. Учасниками змагання було надіслано більше 700 знімків, які були зроблені у заповідних угіддях нашої країни: природних та біосферних заповідниках, національних природних парках, регіональних ландшафтних парках, заказниках, ботанічних садах. Журі, до складу якого входили представники Програми розвитку ООН в Україні,  Державної служби заповідної справи України, Всеукраїнської громадської організаціії «Асоціація природоохоронних територій України», журналу Photographer, компанії «Самсунг Електронікс Україна», порталу Bigmir, відібрало 50 кращих робіт. Саме ці фотографії у складі виставки «Заповідна Україна» у 2010-2011 рр. проїхали шістьма регіонами країни. Виставка відбулася у  Києві, Херсоні, Сімферополі, Дніпропетровську, Харкові та Львові.

Сьогодні організатори надають шанс творчим людям, небайдужим до заповідної природи, висловити свою думку за допомогою жанру відео. Це можуть бути документальні хроніки, відеоколлажі, міні-фільми або повноцінні кінострічки. Організатори конкурсу не обмежують творчу думку авторів та закликають підходити до теми найкреативніше.

Джерело: ПР ООН