Свобода” втрачає довіру виборців.

Свобода” втрачає довіру виборців.

ОСІННІЙ МАРАФОН 2011

Зважаючи на те, що соціологічні опитування проведені ГО «Поклик Нації» в 2010 р. виявилися найточнішими в області, що підтвердили результати місцевих виборів, в період з 3 по 5 жовтня активістами ГО «Поклик Нації» спільно з двома німецькими представниками ISIG Inc. в районних центрах області та в Івано-Франківську було проведене соціологічне опитування на тему: «Якщо б вибори до місцевих рад відбувалися сьогодні, за яку політичну силу Ви б проголосували зараз?»

Опитано було 900 респондентів віком від 19 (ті що минулого року вперше отримали право власного волевиявлення) до 77 (найстарший респондент) років, які репрезентують різні вікові та професійні категорії громадян. Теоретична похибка 1,5 – 2,0 %.

nehotyat.jpgЗа результатами опитування стає цілком очевидним вражаюче повне розчарування нашого населення своїми обранцями. Ще ніколи майже 40 % респондентів не висловлювалися «проти всіх»! Пригадується як нещодавно 11 вересня на Вічевому майдані у Івано-Франківську лідери ВО «Свобода» О. Тягнибок та І. Фаріон заледве зібрали на свій виступ якихось триста чоловік, причому значна частина з них була привезеною з районів. І це та політична сила, що на тогорічних місцевих виборах стала на Західній Україні чи не лідером? Тому цілком логічним стає і різке падіння рейтингу більшості інших політичних партій, окрім, мабуть, «Фронту змін», який, хоч і втратив, але все ж «виривається у лідери», а Партія регіонів, не зважаючи на нещодавні пригоди нардепа В. Личука з сином, залишається зі сталим числом своїх прихильників, а в даному випадку нема нічого кращого ніж стабільність…

Слід зазначити, що досить високий кредит довіри респонденти виказали голові обласної ради О. Сичу (мабуть, саме його авторитет в світлі останніх скандалів з ВО «Свобода» і рятує сьогодні позиції партії в області) та голові ОДА М. Вишиванюку.

31 ЖОВТНЯ 2010 тривідсотковий прохідний бар’єр до облради подолали:

ПАРТІЯ

ЖОВТЕНЬ 2011 (сьогодні)

16,48%

ВО «СВОБОДА»

9,2 %

14,49 %

БАТЬКІВЩИНА

8,7 %

12,98 %

ФРОНТ ЗМІН

10,6%

8,19 %

ПАРТІЯ РЕГІОНІВ

8,1 %

7,59 %

НАША УКРАЇНА

4,0 %

4,15 %

УНП

0,8 %

3,68 %

УКРАЇНСЬКА ПАРТІЯ

1,3 %

3,49 %

НРУ

1,5 %

3,40 %

«УДАР»

0,8 %

Не знаю

16,4 %

5,92 %

Проти всіх

38,6 %

Отож, розчарованих у нашому політикумі виборців так само як і розчарованих у житті буде важко повернути, а ось за 16,4 % «не знаючих» доведеться поборотися усім…

Прес-служба ГО “Поклик Нації”