За вбивство афганця відповідає 15-ти річна сирота

12 листопада 2011 року відбулося чергове слухання справи Вікторії Санжарівець, яку звинувачують, вже другий рік поспіль, у задушенні власними підтяжками колишнього афганця – Сергія Звенигродського. Хто лишень не ставав на захист цієї дівчини? Приїжджали з телепередач «Критична точка», НТН «Агенти впливу». Журналісти: Ірма Крат, Людмила Кучеренко, Олександр Кулик об’єктивно провели свої журналістські розслідування, які вже давно довели, що дівчина не винна, але у правоохоронців та судді Кобеляцького районного суду Віктора Голубенка все ж не вистачає мужності визнати свою помилку та відпустити дівчину на волю.

Цього разу дівчина весь судовий процес проплакала благаючи припинити це знущання, але прокурор забажав знову, і в котре, викликати на допит працівників Кобиляцького райвідділу міліції: Юрія Лісного, та Драну Олександра. Окрім цього, на допит викличуть і подругу Вікторії Лесю, яка того вечора була разом із підсудною.

На цьому ж судовому засіданні, суддя допитав начальна «убойного» відділу Олександра Власенка, який на запитання судді, чи тиснув він до зізнання на підсудну? – говорить тверде «ні», але в очі дивитися підсудній – помітно боїться. Також пан Власенко сказав, що не приходив до Вікторії в камеру перед початком судового процесу, але Вікторія навіть нагадала останньому, що він їй придбав – «Ви ж мені тоді сігарети приносили, і проклатки ».

Наступне слухання справи відбудеться у вівторок 16 листопада. Якщо й цього разу дівчину не відпустять, Ірма Крат вже домовилася із місцевими жителями, журналістами та правозахисниками провести акцію протесту «Проти катувань» під стінами Кобеляцького районного суду, де будуть вимагати звільнення судді за не об’єктивний розгляд справи, та незаконне покарання неповнолітніх. У цьому ж випадку – вирішили покарати 16-ти річну сироту, якій, за решіткою, вже майже вісімнадцять.
Ірма Крат

Передісторія тут

У Кобеляках міліціонери “попросили” сироту зізнатися у вбивстві, якого вона не скоювала

 

Дівчина зараз
А так вона виглядала до того
Acerca de Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair