Суд постановив повернути киянам урочище «Горбачиха»

Окружний адміністративний суд визнав протиправним та скасував рішення Київської міської ради, яким у 2007 році було надане під забудову урочище «Горбачиха».

20.12.2007 року Київська міська рада надала ділянку зеленої зони в урочищі «Горбачиха» площею біля 30 га товариству «Будівельний міжгалузевий альянс» для будівництва торгівельно-офісного центру та готельного комплексу з надземними підземними паркінгами. Урочище розміщене на березі Дніпра у Дніпровському районі міста і примикає до не менш скандального Подільського мостового переходу. Землевідведення зроблене всупереч чинному Генеральному плану м.Києва та нормам природоохоронного законодавства.

Національний екологічний центр України, що був залучений до судового процесу в якості третьої особи на стороні позивача в справі за позовом Прокуратури м.Києва до Київської міської ради, оприлюднив рішення суду, прийняте 22 листопада цього року.

«Останнім часом неодноразово чули від міського голови і розробників Генплану, що вони повернуть киянам скандальні зелені зони. – говорить Олексій Василюк, заступник голови НЕЦУ. – «Горбачиха» – одна з найбільш принципових для киян зелених зон. Побачимо чи буде оскаржувати Київрада це рішення суду чи дійсно згодиться повернути парк киянам».
Натомість в проекті нового Генеральному плану Києва до 2015 року вже передбачена забудова ТОВ «Будівельний міжгалузевий альянс».

Нагадаємо, що 10 грудня в Києві відбудеться Марш захисників Києва, присвячений необхідності припинення розробки нового Генерального плану Києва».