Броварська влада, згортає у місті інтернет-простір та намагається встановити тотальний контроль. Перші ластівки від Партії Влади?

У Броварах, міська влада перед виборами 2012 року згортає інтернет-простір. 29 грудня 2011 без попереднього обговорення та попередження Броварська міська рада своїм рішенням № 458-17-06 прийняла нові тарифи на оренду інфраструктури для провайдерів інтернет та кабельного телебачення, піднявшивши їх у 10 разів! Тепер КОЖЕН провайдер та кабельний оператор має сплатити місту у якості аренди 10 грн. у місяць за КОЖЕН поверх під’їзду. Для порівняння тариф у м. Києві складає лише 60 копійок за квартиру, що кардинально менше ніж у Броварах.

29 грудня 2011 року міська рада прийняла рішення, яке призводить до згортання роботи всіх броварських провайдерів і відповідно, згортання вільного інтернет-простору у Броварах. Схоже на те, що перед парламентськими виборами починається зачистка неконтрольованого інформаційного поля, яким є інтернет. Один із шляхів – це створення неможливих умов для роботи провайдерів. Поставити їх на коліна, отримати всю інформацію про користувачів та у разі необхідності відключати доступ до інтернету всім незручним юзерам, які порушують спокійний ! дерибан можновладців.

Це рішення збільшило оренду плату для провайдерів від 300 до 800 тисяч гривень на рік.
Менші провайдери закриються відразу, а більш потужні будуть змушені підняти вартість послуг від 5 до 10 разів.

Далеко не кожен користувач інтернету зможе потягнути таку суму . За моїм прогнозом, 50% користувачів відмовляться від якісного інтернету і будуть перебиватися мобільним інтернетом. Якась частина просто не зможе собі дозволити таку розкіш. Інші дивитимуться єдиний місцевий телеканал «ЕКТА» (який «віщає» тільки за замовленням мерії) або читатимуть газети, з якими також не дуже густо у Броварах. Тому, наступ на свободу слова починається з інтернет-простору.

На сьогоднішній день, всі провайдери звернулись до міської влади скасувати це ганебне рішення. Чи прислухаються до цього крику відчаю? Побачимо!

Одне зрозуміло, ця міська рада не представляє інтереси своїх жителів, вона керується тільки директивами зверху та власними шкурними питаннями. Чомусь ніхто з депутатів не вступився на захист, як мінімум 50% броварчан, які щодня користуються поки доступною та правдивою інформацією.

Юрій Кравець, керівник Правозахисної Групи «Варта»

Acerca de Nataliya Zubar 2354 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair